Țeapa de care trebuie să te ferești! Cum își păcălește un magazin online din România clienții


Un magazin online din România, care se ocupă cu vânzarea de produse electronice și IT&C la prețuri foarte mici, FabricaDeDiscounturi.ro, se află în mijlocul unui imens scandal, proprietarii fiind acuzați că le dau ”țeapă” clienților.

Modelul "ţepei" era unul simplu: un site Wordpress foarte ieftin, pe care erau anunţate vânzări de produse cu discounturi uriaşe. Plăţile se făceau doar online, prin Libra Bank, iar produsele ar fi urmat să fie livrate "în cel mult 4 săptămâni". Aparent, au fost făcute deja peste 14.000 de comenzi, şi există evaluări ale prejudiciului de 3 milioane de euro. Termenii şi condiţiile site-ului, acceptate fără să fie citite de clienţi, prezintă însă unele probleme majore: firma nu se obligă să returneze contravaloarea produsului, în cazul în care comanda este anulată, iar produsele puteau să întârzie peste cele 4 săptămâni produse, caz în care firma ar fi notificat clientul în termen de 30 de zile. Fimra E-FLASH SALES SRL care operează site-ul are, de asemenea, o prezenţă masivă în calupurile publicitare rulate pe toate televiziunile mari din România, scrie Economica.net.

La solicitările jurnaliștilor au răspuns şi cei de la Libra Bank, care au anunțat că au blocat toate sumele tranzacționate către compania E-FLASH SALES SRL, deținută de cetățeanul israelian Ben Yehuda Yuval.

"Libra Internet Bank dispune de sisteme interne de control menite să protejeze în orice moment clienții plătitori prin sistemul Libra Pay. Comerciantul s-a aflat încă de la activarea sitului sub monitorizare, astfel încât plățile efectuate de cumpărătorii de bună credință nu s-au aflat niciun moment în pericol de deturnare. Conform informațiilor de risc pe care le-am obținut în ultimele trei zile, am decis să suspendăm, până la clarificarea situatiei, serviciul de plăti online furnizat acestui site.

Așa cum am precizat, toate sumele aferente plăților efectuate pe site au fost reținute de bancă în siguranță și, în cazul în care suspiciunile se confirmă, vor fi returnate integral fiecărui plătitor în cel mult 48 de ore", au declarat pentru ECONOMICA.NET reprezentanții Libra Bank.

Ce spune Fabrica De Discounturi despre acțiunea Libra Bank

"1. Compania noastră, SC E-FLASH SALES SRL – NU A ÎNCASAT NICIO PLATA procesată de către operatorul mai sus menționat și nici în viitor nu va opera nicio plată procesată prin intermediul acestui operator.

2. Compania noastră a furnizat toate informațiile solicitate de către banca în mod oficial.

3. Compania noastra nu a intreprins nicio activitate, de nicio natură care să indreptățească Banca să ia această decizie unilaterală.

4. În mod abuziv și fără notificare, operatorul menționat a intrerupt furnizarea serviciilor, actionând discreționar și în afara cadrului contractual și legal.

5. Notificarea prezentată a fost trimisă pe email de către bancă, ulterior actiunilor intreprinse de către aceasta.

Multumim tuturor clienților care și-au manifestat încrederea în serviciile oferite de către compania noastră și le recomandăm să se îndrepte cu celeritate împotriva operatorului pentru a solicita returnarea sumelor blocate sau debitate din conturile lor.

Pe această cale, compania noastră asigură toți partenerii de bună credință că vom fi alături de ei în efectuarea oricărui demers de clarificare a acestei situații.

În perioada următoare vom reveni cu un nou comunicat oficial pentru a aduce amănunte vizavi de situația prezentată mai sus și despre campania negativă orchestrată impotriva noastră din ultimele zile.

Yuval Ben Yehuda"

Comentarii Facebook