Sfantul Sinod cere partidelor sa nu recruteze membri din randul preotilor


Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) cere partidelor politice sa nu implice biserica in lupta electorala din campanie.

Patriarhia Romana precizeaza ca Sfantul Sinod ramane ferm in ceea ce priveste implicarea preotilor in politica. "Cu privire la implicarea clerului in politica, Sfantul Sinod isi innoieste punctele de vedere din 13-14 februarie 1996, 23-25 februarie 2000 si din 2008. In calitatea sa de cetatean al Patriei si de parinte duhovnicesc al tuturor enoriasilor sai, indiferent de orientarea lor politica, preotul are libertatea, binecuvantarea si indatorirea ca, de pe pozitia si prin mijloacele care-i sunt specifice, sa participe la viata cetatii, sprijinind activitatile menite sa promoveze binele obstesc si impotrivindu-se oricaror masuri sau activitati care se dovedesc a fi in contradictie cu invatatura si morala crestina ortodoxa. Optiunea sa politica se exprima prin vot", precizeaza Patriashia.

De asemenea, Sfantul Sinod cere partidelor politice sa nu ii implice in niciun fel pe preoti in campanie. "Sfantul Sinod ii asigura ca Biserica - pastrandu-si echidistanta fata de partide - va continua sa se implice in politica generala a tarii, contribuind - prin mijloace specifice - la apararea democratiei, a libertatii, a credintei in Dumnezeu, a independentei si integritatii Patriei, respingand orice forma de totalitarism comunist ateu, precum si orice forma de extremism", mai spus reprezentantii Patriarhiei.

Comentarii Facebook