PROGNOZA METEO pe două săptămâni: În Transilvania, vremea se încălzeşte

 

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 10-23 februarie, când vremea va intra într-un proces de încălzire treptată.

 

În prima săptămână a intervalului vremea va fi deosebit de caldă, cu maxime termice ce se vor situa în medie între 10 şi 16 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 11 şi 16 februarie. Începând din 17 februarie temperaturile diurne vor scădea uşor, până la medii cuprinse între 7 şi 10 grade Celsius. Până în data de 18 februarie temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 1 şi 5 grade, după care, până la sfârşitul intervalului, se vor situa în jurul valorii de 0 grade. 

 

Vor fi ploi în general slabe în zilele de 11, 12 februarie şi în jurul datei de 16 februarie. În restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă, cu menţiunea că în ultimele nopţi vor fi condiţii de lapoviţă.

 

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA 

 

În perioada 10 - 16 februarie maximele termice vor oscila în medie între 6 şi 12 grade şi vor caracteriza o vreme caldă. Începând din 17 februarie temperaturile diurne vor fi mai constante şi apropiate de cele normale ale perioadei şi se vor situa la valori medii în jur de 5 grade Celsius. Minimele termice vor fi preponderent negative pe aproape întreg intervalul de prognoză, cele mai scăzute valori, în medie în jur de - 4 grade, se vor înregistra în nopţile de 11, 22 şi 23 februarie.

 

În jurul datelor de 12 și 16 februarie şi în perioada 18 - 21 februarie vor fi ploi, iar pe timpul nopţilor trecător şi lapoviţă sau ninsoare. În restul intervalului condiţiile de precipitaţii vor fi reduse. 

Comentarii Facebook