Sambata 28 Ianuarie

Decizie ȘOC din partea UPC în lupta cu RCS&RDS


Compania de calblu UPC România a anunţat, luni, retragerea din Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu (ACC), anunţ făcut la doar câteva zile după ce Digi 24, televiziunea RCS&RDS, un alt membru al ACC, a intrat în lista "must carry", devenind astfel obligatorie la retransmisie pentru toţi cabliştii.

Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu este o organizaţie profesională a distribuitorilor de programe TV prin cablu şi satelit din România, care reprezintă interesele principalelor companii din domeniu.

"UPC România anunţă retragerea sa din cadrul Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu (ACC), începând cu data de 1 februarie 2014. Această decizie a venit în urma reevaluării, de către UPC România, a strategiei ACC şi în urma analizării activităţii din ultima perioadă a asociaţiei", se spune într-un comunicat remis de UPC România, luni, agenţiei Mediafax.

Potrivit documentului, UPC România precizează că declaraţiile recente ale lui Radu Petric, preşedinte ACC, făcute în numele asociaţiei, "nu sunt în acord cu poziţia UPC România" şi nu reprezintă punctul de vedere al companiei UPC.

Deși reprezentanții companiei nu precizează exact despre ce declaraţii este vorba, însă, pe 5 februarie, președintele ACC a declarat, pentru paginademedia.ro, că nu vede în ce măsură intrarea televiziunii Digi 24 în lista "must carry" ar denatura interesele celorlalţi operatori de cablu concurenţi.

Comentarii Facebook