Miercuri 24 Aprilie

Prințul Charles: România pierde pe oră 3 hectare de pădure. Ministrul Mediului susține că nu e adevărat

 

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, susţine că prinţul Charles a vrut să spună că Europa pierde 3 hectare de pădure pe oră.

 

Prinţul Charles a declarat, miercuri seara, într-un mesaj transmis cu ocazia lansării părţii a treia a documentarului "Wild Carpathia", că România pierde 3 hectare de pădure virgină pe oră.

 

"Unul din motivele pentru care întotdeauna mi-a făcut mare plăcere să revin în România este frumuseţea naturală extraordinară a peisajelor sale şi a pădurilor sălbatice virgine din Munţii Carpaţi", a spus prinţul Charles.

 

"În anumite zone deja este prea târziu şi situaţia se înrăutăţeşte în fiecare zi. Se estimează că România pierde 3 hectare de pădure virgină pe oră. Iar jumătate din acest fenomen se petrece în zone care ar trebui să fie protejate", a adăugat prinţul Charles, în mesajul său, citit de ambasadorul britanic Martin Harris.

 

"Prinţul Charles a transmis un mesaj cât se poate de clar. El s-a referit la pierderea unei suprafeţe de 3 hectare de pădure pe oră la nivelul întregii UE", a susţinut joi Rovana Plumb, care a fost prezentă la evenimentul de miercuri seara.

Comentarii Facebook