Mitul despre nicotina, SPULBERAT: Fumatul nu te scapă de stres


Deși pentru mult timp se credea că fumatul te ajută să scapi de stres, un studiu realizat de o serie de cercetători britanici a infirmat acest lucru, demonstrând chiar contrarul.

Oamenii de ştiinţă au măsurat nivelul de anxietate a 500 de fumători, înainte şi după ce aceştia au încercat să se lase de fumat. Noul studiu, face parte din programul NHS, un proiect în care fumătorii primeau pachete cu plasturi cu nicotină şi trebuiau să vină la 2 întâlniri pe lună.

La şase luni de la înscriere, 68 dintre cei 491 de participanţi încă se abţineau să mai fumeze şi spuneau că sunt mai puţini stresaţi ca înainte. Mai mult decât atât, cei care au încercat să se lase de fumat şi nu au reuşit, aveau un nivel al stresului mult mai ridicat.

"Informaţia că fumatul te scapă de stres este universală şi aproximativ incorectă. De fapt, este invers. Fumatul poate cauza anxietate, iar fumătorii trebuie să ştie şi să înţeleagă acest lucru", a declarat unul dintre cercetătorii care au participat la acest proiect.


CItește mai multe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook