Meteorologii europeni anunță și ei cea mai rece iarnă din ultimii 100 de ani

 

Meteorologii europeni confirmă previziunile colegilor lor din Rusia, potrivit cărora Europa va fi lovită de o iarnă extremă în acest an. 

 

Ei nu exclud ca iarna care vine să fie cea mai grea de la începutul secolului XX, așa cum anunțau joi meteorologii ruși. Aceste informații diferă în mod semnificativ de previziunile privind încălzirea globală, relatează canalul de televiziune Russia Today.

 

Cunoscutul expert german Dominik Jung a declarat publicației on-line web.de că temperaturile cele mai scăzut se așteaptă în lunile ianuarie și februarie 2014. Această previziune este confirmată de datele Serviciului Național de Meteorologie din Germania. Ciclul de ierni reci, care durează deja de cinci ani, își va atinge apogeul. Mai mult, experții germani previzionează că și luna martie va fi destul de rece. Se va încălzi în Europa nu mai devreme de aprilie.

 

Expertul Joe Bastardi, de la Serviciul de meteorologie AccuWeather, spune că iarna grea este anunțată și de combinația dintre activitatea solară scăzută și oscilația negativă din nordul Oceanului Atlantic. Un fenomen asemănător s-a înregistrat la începutul anilor 1950, când multe țări europene au scăpat de ger abia pe la mijlocul primăverii.

 

În partea de nord a Europei, iarna a venit pe neașteptate mai devreme anul acesta. După cum relatează publicația The Local, căderi masive de zăpadă au generat zilele trecute probleme în trafic în Norvegia. 

 

Nu există nicio îndoială că încălzirea pe care am văzut-o în anii 1980 și 1990 a încetat deja”, a declarat în acest sens profesorul Anastasios Tsonis, de la Universitatea din Wisconsin, conform AGERPRES.

 

Omenii de știință anunță că grosimea gheții în Antarctica a depășit limita normală în ultimele 23 de luni. În același timp, potrivit Centrului național din Marea Britanie, zona de gheață la Polul Nord a crescut cu 60% în mai puțin de un an.

Comentarii Facebook