Vineri 31 Martie

MAMOGRAFIA 3D, cea mai EFICIENTĂ în depistarea cancerului mamar

 

Mamografia 3D este cea mai eficientă pentru depistarea mai multor cancere mamare şi reduce numărul diagnosticelor eronate în comparaţie cu radiografia convenţională.

 

În comparaţie cu mamografia 2D, mamografia digitală 3D prin tomosinteză creşte cu 41% rata de detectare a tumorilor mamare invazive şi cu 29% depistarea tuturor cancerelor mamare.

 

Această tehnică de imagistică tridimensională aprobată de Agenţia americană pentru medicamente (FDA) în 2011 a condus şi la o reducere cu 15% a numărului de diagnostice eronate (pozitive şi negative), precizează autorii acestui studiu publicat în Journal of the American Medical Association (JAMA) din 25 iunie.

 

Studiul, cel mai vast realizat până în prezent despre eficienţa acestei tehnici de depistare, a fost efectuat pe aproape o jumătate de milion de femei internate în 13 centre medicale din Statele Unite.

 

"Acest studiu confirmă ceea ce ştiam deja: mamografia 3D depistează mai multe cancere invazive şi le scuteşte pe femei de anxietate şi de costurile unor analize suplimentare pentru a confirma că era vorba de o alertă falsă", a explicat Donna Plecha, medic la Case Medical Center din oraşul american Cleveland, citat de Mediafax.

Comentarii Facebook