STENOGRAME: Mircea Băsescu era amenințat de rudele lui Bercea Mondial



Noi stenograme arată că fratele președintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a fost amenințat cu moartea de rudele lui Sandu Anghel dacă acesta nu își retrage plângerea pentru șantaj.

Mai mult, aceștia i-ar fi propus să își amaneteze bunurile și casa pentru a le plăti datoria.

Din document reiese că Mircea Băsescu a fost ameninţat în repetate rânduri de familia Anghel:

”Florin Anghel: De nu te-oi face acum să nu mai fii bun toată viaţa ta (...) că mi-ai luat 600.000 euro şi nu ne-ai făcut nimic. Să ştii de la mine (...) cum te-oi face (...) să mă ţii minte … toată viaţa ta(...) că tu banii pe care mi i-ai luat de mine…. Păi îţi dai seama ce faci? Băi nenicule, nu-ţi dai seama ce faci? La toate televiziunile acum … de la Bucureşti mă duc. De nu te-oi face de râs(...)în toată ţara asta … să audă pe tot globul … Ai văzut că nu erau bani … Să-l scapi (...) Du-te şi adu-mi toţi banii”, se arată în rechizitoriul DNA, citat de Realitatea TV.

În cazul lui Marian Căpăţînă, fiul lui Bercea Mondial nu s-a sfiit să recurgă la ameninţări cu moartea:

Florin Anghel: De nu-ţi bag un cuţit direct în cap, te las leş acolo! (...) Păi tu iei bani de la tata şi-i bagi în AVERSA?... Dacă nu, să moară familia mea de nu înjunghii pe toţi”.

De asemenea rudele interlopului le-au cerut atât lui Mircea Băsescu, cât şi lui Marian Căpăţînă să-şi vândă casele, ca să facă rost de bani.

Discuţie Florin Anghel - Marian Căpăţînă

Florin Anghel: Să moară copiii mei dacă nu mă mut eu la tine în casă la Drăgăneşti cu toţi copiii mei! De nu te duci tu să faci acte de vânzare cumpărare pe numele meu (...) Mărienică, să fim înţeleşi, mergi cu mine la notar şi îmi faci acte pe casa ta (...) pe tot ce este al tău”, se arată în rechizitoriu.

Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu chiar să-l angajeze pe Bercea Mondial la firma pe care o deţine.

"Anghel Florin a întrebat-o pe persoana vătămată dacă nu „o rezolvă” cu tatăl său la instanţă, cerând totodată să facă demersuri la „Direcţia de Probaţiune” pentru a obţine transferul deţinutului la Penitenciarul Poarta Albă iar apoi să îi obţină un loc de muncă la firma sa", mai scrie în document.

Comentarii Facebook