Lovitură grea pentru Facebook. O explozie le-a distrus primul satelit, în valoare de peste 200 milioane de dolari



O explozie a unei rachete SpaceX a distrus, joi, primul satelit al companiei Facebook, în valoare de peste 200 milioane de dolari, care ar fi trebuit să ofere acces gratuit la internet.

Satelitul era primul din programul companiei de a oferi internet gratuit în zonele slab dezvoltate, precum Africa, prin intermediul unor sateliți plasați pe orbita Pământului.

Fondatorul rețelei de socializare, Mark Zuckerberg, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care spune că deși este dezamăgit de acest incident, din fericire compania sa are alte planuri pentru a oferi internet gratuit.

Cum mă aflu în Africa, sunt extrem de dezamăgit să aud că eșecul lansării rachetei SpaceX ne-a distrus satelitul care ar fi overit conectivitate multor antreprenori și a tuturor persoanelor de pe acest continet.

Din fericire, am dezvoltat și alte tehnologii, precum Aquila, care vor conecta oamenii. Noi ne păstrăm angajamentul de a conecta întreaga lume și vom lucra până când toată lumea va avea oportunitățile pe care acest satelit le-ar fi putut oferi”, a scris Mark Zuckerberg.

Întrebat de un prieten virtual dacă satelitul era asigurat, Zuckerberg a spus: ”Problema nu sunt banii, problema este că acum va dura mai mult să conectăm oamenii”.

Racheta care trebuia să ducă satelitul în orbită aparținea companiei SpaceX, condusă tot de un miliardar din domeniul IT, Elon Musk, fondator și al companiei de automobile Tesla.

Comentarii Facebook