Vineri 7 Mai

Zi de doliu național, pentru românii morți în urma cutremurului din Italia


Guvernul a anunțat că ziua de 2 septembrie este zi națională, dedicată comemorării romînilor decedați în cutremurul din Italia.

Conform bilanțului final, 11 români au murit în cutremurul din Italia. Trupurile a 7 dintre aceștia au fost aduse marţi în ţară, iar un al optulea va ajunge joi.

Conform Guvernului, în ziua de doliu naţional, toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale au obligaţia arborării drapelului României în bernă. Drapelul României în bernă se mai arborează la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ de orice grad, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, precum şi în aeroporturi, porturi, gări şi autogări, ca pavilion pe navele de orice fel şi pe alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc.

De asemenea, aceeaşi obligaţieo au şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă. Mai mult, posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător.

Comentarii Facebook