Vineri 27 Noiembrie

Iohannis a anunțat când se decide soarta Codruței Kovesi în fruntea DNA-uluiPreședintele României, Klaus Iohannis, va anunța săptămâna viitoare dacă o va revoca sau nu din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Tudorel Toader a trimis la Cotroceni cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi după ce secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz negativ propunerii ministrului Justiţiei privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

Anunţul a venit la finalul unei ședințe la care au fost prezenţi atât ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cât şi procurorul general al Românei, Augustin Lazăr. Potrivit Realitatea TV, singurul vot în favoarea raportului a fost chiar al lui Tudorel Toader. Avizul CSM este consultativ, decizia finală aparţine preşedintelui Klaus Iohannis.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost chemată joi la Inspecţia Judiciară pentru a da lămuriri în cazul uneia dintre cercetările disciplinare deschise pe numele său, au precizat, vineri, surse citate de agerpres.ro.

Conform surselor citate, audierea are legătură cu refuzul Laurei Codruţa Kovesi de a se prezenta în faţa Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din anul 2009.

.

Comentarii Facebook