Luni 5 Decembrie

Gabriel Oprea e urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciuProcurorii DNA au decis punerea sub urmărire penală a fostului vicepremier și ministru de Interne, Gabriel Oprea, pentru abuz în serviciu.

Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii transmise de D.N.A (cerere de încuviințare a urmării penale), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de OPREA GABRIEL, în prezent senator în Parlamentul României, care a îndeplinit funcțiile de viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, se arată în comunicatul DNA.

Oprea s-a prezentat, miercuri dimineață, la sediul DNA, acesta venind însoțit de patru bodyguarzi.

La ieşirea de la audieri, Oprea a declarat că, în perioada mandatului său în fruntea Internelor, s-au făcut o serie de "ameninţări".

"În timpul mandatului meu, nu s-a achiziţionat doar o maşină, ci peste 5.000, în mod legal, transparent. Aveau nevoie şi poliţiştii, şi poliţiştii de frontieră. Tot în 2015, sunt documente, se pot verifica, instituţiile abilitate ale statului au identificat ameninţări la conducerea MAI - în 2015, an complex din punct de vedere al securităţii interne, s-a lucrat, se poate documenta. MAI, DIPI, SRI... În acest context, au achiziţionat o maşină care este în acest dosar. Nu am cerut această maşină, se poate demonstra asta. Şi fostul şef al DIPI a recunoscut că nu am cerut aşa ceva, nu am făcut decât să mă supun regulilor de protecţie. Sunt nevinovat şi o să-mi dovedesc nevinovăţia", a declarat Oprea, potrivit realitatea.net.

Comentarii Facebook