Marti 11 August

Drapelul lui Avram Iancu a fost cumpărat de omul de afaceri Adrian Thiess

 

Drapelul lui Avram Iancu a fost cumpărat cu 105.000 de euro de omul de afaceri Adrian Thiess.

 

Drapel de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu, pictat pe piele, este datat la jumătatea secolului al XIX-lea. Steagul a fost disputat acum doi ani de fostul lider al PRM Corneliu Vadim Tudor şi Gheorghe Funar.

 

La licitație au participat şi persoane care au licitat online, reprezentanţi ai lui Gigi Becali, dar şi ai autorităţilor locale din comuna ardeleană Horea.

 

Drapelul a fost adjudecat cu 105.000 de euro de o persoană care a licitat online. 

 

Adrian Thiess a confirmat că a cumpărat steagul, conform Mediafax.

 

Este un bun important al românilor şi nu l-am cumpărat eu pentru mine, ci împreună cu mai mulţi prieteni de-ai mei. I-am informat despre această idee, pentru că până la urmă dacă suntem buni români, cum credem fiecare dintre noi şi sunt convins că toţi suntem, trebuie să facem şi noi anumite gesturi la un anumit moment. Şi le-am comunicat acest lucru, le-am trimis un mesaj. Am o listă cu aproximativ 30 de persoane importante din România, oameni de afaceri, care au capacitatea de a face un gest mai deosebit. Aşa că decât să cheltui o sumă de bani importantă pe un lucru mai puţin relevant, mai bine eşti parte a ceva pentru istoria noastră. N-am luat o secundă în considerare să cumpăr acest bun şi să mi-l pun în casă (...). Eram convins că va fi cineva care va face acest lucru şi ideea a fost că dacă suntem mai mulţi şi putem face un gest să alocăm o sumă pentru acest lucru, este ok. Urmează evident să-l punem la dispoziţia mai multor muzee, care să-l expună în toată România, să-l vadă toată lumea (...) Nu l-am cumpărat eu pentru mine, a fost o chestiune la care probabil într-un final vom fi 20 şi ceva de persoane”, a spus Adrian Thiess.

Comentarii Facebook