Sute de mii de unguri din România au cerut cetățenie maghiară



Potrivit vicepreședintelui Consiliul Național al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Tiboldi Laszlo, peste 785.000 de maghiari din afara granițelor au solicitat până acum cetățenia ungară, iar aproximativ jumătate dintre aceștia sunt din România.

Acesta a precizat că 'informațiile sunt obținute din Ungaria', iar cele peste 785.000 de persoane provin din toată lumea, scrie Agerpres.

Conform sursei citate, începând din anul 2011 CNMT stă la dispoziția celor care doresc să obțină cetățenia ungară, acordând sprijin în întocmirea documentației în 31 de birouri deschise în România.

Laszlo a precizatcă în cei cinci ani de când funcționează aceste birouri peste 230.000 de maghiari din România au solicitat sprijinul pentru pregătirea documentației necesare obținerii cetățeniei ungare.

'”n continuare, CNMT, prin birourile sale, încearcă să ajute secuii și maghiarii care vor să devină cetățeni maghiari, prin pregătirea documentelor, prin contactele directe cu consulatele maghiare, cu care colaborăm foarte bine în acest domeniu”, a spus Tiboldi Laszlo.

Vicepreședintele CNMT a dezvăluit că cele mai multe solicitări sunt depuse la birourile din Târgu Mureș, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc sau Oradea și cea mai în vârstă persoană care a primit cetățenia ungară avea 102 ani.

Comentarii Facebook