Miercuri 24 Aprilie

De "Ora Pamantului", consumul de electricitate a crescut in Romania


Campania "Ora Pamantului" nu a avut succesul dorit in Romania, deoarce consumul de electricitate nu a scazut, ci a crescut. Semn ca romanii nu au prea stins becurile.

"Earth Hour" s-a derulat sambata seara de la ora 20.30 la 21.30 in toata lumea. Totusi, in intervalul 20.00 - 21.00 consumul a crescut usor, fata de ora anterioara.

"In acel interval orar, oricum consumul de energie electrica scade, pentru ca si activitatile casnice ale oamenilor se reduc. Apoi, sambata se inregistreaza oricum un consum de electricitate mai redus fata de cel din timpul saptamanii. Mai mult, sambata seara, in timpul Orei Pamantului, s-a inregistrat chiar o crestere usoara a consumului de electricitate, la nivel national, si nu o scadere, cum era de asteptat in urma acestei initiative", au declarat reprezentantii Dispeceratului Energetic National (DEN), citatide NewsIN.

in Cluj-Napoca, primaria a decis sa stinga iluminatul public numai in Piata Unirii si in Piata Avram Iancu, fara ca alte caldiri publice sa fie incluse in acest program. Zeci de tineri au vrut totusi sa marcheze momentul si au iesit in centrul orasului unde au aprins lumanari in semn de protest fata de incalzirea globala.

Comentarii Facebook