Miercuri 24 Aprilie

Zeci de persoane au murit in cele doua atentate de la metroul din Moscova din aceasta dimineata- VIDEO

Potrivit autoritatilor moscovite este vorba despre atentate sinucigase. Primul atentat s-a produs in statia Lublianka si s-a soldat cu 25 de morti, iar al doilea Park Cultury , cu 12-15 morti (cifrele sunt contradictorii) si peste 20 de persoane ranite.

 

Au inceput deja sa circule informatii despre o a treia explozie la metroul din Moscova, la statia Prospekt Mira. Autoritatile ruse nu confirma, insa, acest lucru si spun ca ar putea fi vorba despe o alarma falsa. 

 

Cele doua explozii s-au produs la intervale scurte. Prima a avut loc la ora locala 7,56 (6, 56 ora Romaniei), iar cea de-a doua la 8,34 (7,34 ora Romaniei) si nu este exclus sa fie orchestrate de separatistii ceceni.

 

Potrivit AFP, procurorul Moscovei Iuri Siomine a declarat ca exploziile produse luni dimineata la metroul din Moscova, soldate cu moartea a cel putin 34 de persoane, sunt atentate sinucigase. "Putem pleca de la principiul ca explozibilul a fost atasat de corp, iar 19 persoane sunt moarte", a declarat Siomin, dupa prima explozie produsa in statia de metrou Lubianka. Alte surse vorbesc, insa, acum de 25 de morti dupa prima explozie.

 

Potrivit agentiei Interfax, un kamikaze s-a  aflat la originea exploziei.

Comentarii Facebook