Din nou amenintare cu bomba pe Aeroportul Timisoara

O persoana a sunat la 112 si a afirmat ca pe aeroport este o bomba. Mai multe echipaje ale Politiei, Jandarmeriei si Pompierilor au intervenit si aeroportul a fost inchis. Directorul aeroportului a declarat ca alarma nu s-a confirmat.

 

Apelul a fost scurt si neclar, relateaza Mediafax citandu-l pe adjunctul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat Lucian Mihoc, dar cu toate acestea autoritatile au intervenit conform procedurilor.

 

"Am fost anuntati la ora 20.36 ca o persoana a sunat la Serviciul 112 de la un telefon public din zona Circumvalatiunii, din Timisoara, si a spus, foarte scurt, ca pe aeroport este o bomba. Indiferent ca este o alarma falsa sau nu, noi am intervenit conform procedurilor si am trimis trei autospeciale cu apa si spuma. De asemenea, au mai intervenit si jandarmi si politisti. Nu stim zona exacta la care a facut referire apelul, dar nu este vorba despre bombe in avioane", a spus adjunctul ISU Banat.

 

Directorul aeroportului, Cornel Samartinean a declarat dupa efectuarea controalelor ca amenintarea nu s-a confirmat. Ca urmare a faptului ca aeroportul a fost inchis au fost anulate sosirile a trei curse , pe rutele Paris, Bucuresti si Munchen. Nu au existat plecari anulate din aeroport deoarece nu era programata nici o decolare.

 

Este a doua amenintare cu bomba care vizeaza Aeroportul Timisoara in mai putin de doua saptamani.

 

In 17 Martie constanteanul Viorel Anghelescu a sunat la centrul Infotrafic al aeroportului timisorean anuntand ca intr-un avion Wizzair s-ar afla o persoana cu o bomba in bagaje. Ulterior, el a revenit, spunand ca bomba s-ar afla in cursa Bucuresti-Timisoara.

 

Constanteanul a fost ridicat de DIICOT si internat intr-o unitate medicala pentru evaluare psihiatrica, deoarece s-a aflat ca sufera de schizofrenie.

Comentarii Facebook