Dacia Logan MCV a obținut numai 3 stele la testele EuroNCAP - FOTO

 

Rezultatele testelor Euro NCAP arată că noul model de Logan in varianta MCV nu este foarte sigur. 

 

Masina românească a reușit să obțina doar 3 stele de siguranță din totalul de 5. A fost testat un model cu motor 1.5 dCi cu 5 portiere, avand o greutate de 1216 kg, care a fost supus la mai multe teste de impact, atat frontale, cat si laterale, scrie 4tuning.ro.

 

Conform detaliilor furnizate de Euro NCAP, Dacia Logan MCV, in urma impactului frontal, s-a comportat dezastruos. Caroseria a suferit deformari masive in partea de sus iar manechinii de la bord au inregistrat rani masive in partea toracica, dar o buna protectie a picioarelor si a genunchilor. Din pacate, pe partea soferului, bordul si coloana de directie, dar si cutia de sigurante si alte ornamente s-au miscat de la locul lor, oferind o protectie slaba a pasagerilor.

 

In urma impactului, podeaua s-a rupt in partea din fata si cutia de viteze s-a deplasat spre sofer 14 centimetri, rezultand un punctaj slab. In cazul impactului lateral, pasagerii adulti de pe locurile din fata sunt, teoretic, protejati de airbaguri laterale, insa acestea s-au umflat in fata manechinelor de test, oferindu-le aproape nicio protectie la impact. Dacia Logan MCV a fost depunctata in cazul protectii capului din cauza airbagului care nu se activeaza in pozitia corecta.

 

Alte rezultate:

 

Protectia copiilor 75%

 

Protectia pietonilor 55%

 

Sisteme auxiliare de siguranta 38%.

Comentarii Facebook