Polițiștii din Cluj au protestat și ei pentru sporul de 75% pentru orele suplimentare și de sărbatori - VIDEO

 

Federatia Sindicatelor Democratice din Poliția Română Polițistilor ”Alexandru Ioan Cuza” a protestat la București pentru neplata sporului de 75% pentru orele suplimentare și de sărbatori.

 

Federația este reprezentata de peste 500 de membri, lideri de sindicat și solicită aplicarea Ordinului M.A.I. 101/2014, prin care polițiștilor să li se acorde sporul de 75% pentru orele lucrate sambata, duminica si in sarbatori legale. 

 

De asemenea, pentru 2015, vicepremierul Gabriel Oprea si-a asumat revendicarile pentru care sindicalistii au militat astazi in Piata Constitutiei.

 

În prezent, politistilor nu li se acorda un spor salarial pentru orele prestate in zilele de repaus saptamanal si sarbatori legale, la fel ca personalului din sanatate, alimentatie publica si alimentatie publica. 

 

Politistii militeaza pentru drepturile salariale pe care nu si le-au mai recuperat din 2010.

 

Șeful Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) Cluj, Constantin Mandache, a participat și el la protestele de la București.

 

Sindicatul Național al Agenților de Poliție are la Cluj circa 600 de membri, fiecare având de încasat, numai pentru luna iulie, sporul aferent timpului lucrat, între 32 - 48 de ore suplimentare.

 

În luna iulie, reprezentanții MAI au prezentat ordinul 101 prin care anunțau că polițiștii vor avea pentru sâmbete și duminici lucrate, sărbători legale un spor de 75% din salariu. Este o totală minciună. Nu este adevărat nimic. Până în ziua de azi, noi sindicatele am negociat, dar nu și-a luat nimeni un angajament că din iulie 2014 se aplică sporul de 75% pentru cei care lucrează în orele suplimentare.

 

Noi nu mai putem suporta ca cei de la Minister să ne mintă și să pună purtătorul de cuvânt să iasă la televizor și să spună că polițiștii au cu data de 1 iulie, prin oridinul 101, semnat de vicepremierul și ministrul de Interne, domnul Gabriel Oprea, sporul de 75% din salariu. Este o minciună sfruntată și vreau ca populația să știe că nu s-a dat și ne-au mințit total”, a declarat șeful Sindicatului Național al Agenților de Poliție Cluj, Constantin Mandache.


Comentarii Facebook