Cum îţi influenţează perioadele dificile din viaţă dieta alimentară


Un studiu a făcut public faptul că oamenii când trec prin perioade mai dificile în viaţa au instinctul de a consuma alimente cu foarte multe calorii.

Cercetătorii americani de la Universitatea din Miami au făcut publi un studiu potrivit căruia, oamenii când trec prin perioade mai dificile în viaţă, îşi găsesc alinarea în mâncare. 

Cei doi profesori au efectuat studiul spun că presesiunea cotidiană şi gândul că în viitor lucrurile vor merge doar mai rău, declanşează o reacţie a corpului a de trăi "mai bine" pe moment, ceea ce îi face pe aceştia să consume alimente cât mai bogate în calorii, având impresia că resusursele şi mâncarea se vor împuţina pe viitor,  potrivit realitatea.net.

"Rezultatele studiului nostru sunt dovada perioadei prin care ţara noastră a trecut. Încheierea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale în care s-a vorbit despre o economie slabă, violenţa făcută cu ajutorul armelor, război şi disensiunile dintre taberele politice dovedeşte că oamenii se recuperează greu după această etapă. Acum că ştim că astfel de mesaje îi determină pe oameni să consume alimente bogate în calorii datorită instinctului de supravieţuire, ar fi mai înţelept, pentru cei care vor să aibă un an mai sănătos, să renunţe la astfel de ştiri o perioadă", a declarat Juliano Laran, profesor asistent la Universitatea Miami.

Comentarii Facebook