De ce poartă femeile ruj? Vezi ce spun psihologii


Conform unui psiholog, contrastul dintre culoarea buzelor și cea a pielii este un indicator al vârstei perceput în mod inconștient de toți oamenii, iar machiajul le ajută pe femei să pară mai tinere, mărind contrastul de culoare dintre diferitele părți ale feței.

Richard Russell, profesor de psihologie la Gettysburg College, SUA, a studiat recent modul în care privitorii estimează vârsta unei persoane şi a descoperit că aceasta este dezvăluită nu numai de riduri, ci şi de semne mult mai subtile, pe care oamenii le percep şi le descifrează adesea fără a fi complet conştienţi de ele.

Unul dintre aceste semne este contrastul de culoare prezent în trăsăturile feţei - un indicator care trădează vârsta unei femei şi care ar putea explica şi de ce utilizăm cosmeticele aşa cum o facem azi.

Machiajul este adesea folosit pentru a intensifica un contrast de culoare la nivelul feţei, cum ar fi cel dintre culoarea buzelor şi cea a pielii din jur (acest contrast este intensificat de obicei prin folosirea rujului).

Cu cât buzele unei femei par mai roşii, în contrast mai viu cu pielea feţei, cu atât femeia pare mai tânără.

Richard Russell a colaborat, în acest studiu, cu cercetători din cadrul companiei de cosmetice Chanel.


CItește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook