CNN pregătește un documentar cu Traian Băsescu despre Portul Constanța VIDEO



Postul de televiiune CNN va difuza din data de 23 mai un documentar despre Portul Constanța, la a cărui realizare a asistat și președintele României, Traian Băsescu.

Documentarul va fi difuzat în seria de emisiuni ”The Gateway”, prezentată de jurnalista Becky Anderson. Emisiunea a fost filmată în aprilie, iar CNN o va difuza în 23, 25 și 26 mai.

Anderson s-a întâlnit cu preşedintele Băsescu, fost căpitan de navă, pentru a discuta despre planurile acestuia de viitor în privinţa Portului Constanţa, prezentat drept "cel mai mare port de la Marea Neagră" şi un "important punct de tranzit care leagă Europa de Est de Transcaucazia, Asia Centrală şi Extremul Orient", informează Mediafax.

"Până în decembrie 1989, Portul Constanţa a fost folosit în principal pentru exportarea bunurilor produse de economia României şi pentru a importa materii prime. În prezent Portul Constanţa este mai mult sau mai puţin un fel de poartă, în primul rând pentru România, conectând România cu restul lumii, şi în acelaşi timp este o poartă pentru Europa Centrală şi de Est", afirmă Băsescu în timp ce face turul portului, însoţit de Becky Anderson.

Traian Băsescu a discutat și despre planurile de viitor în ceea ce privește portul. "Este punctul terminus al unei autostrăzi albastre care începe în Rotterdam şi se termină în Portul Constanţa. Este de o importanţă extraordinară, deoarece este conectat practic la întreaga Europă. Dar trebuie să dezvoltăm capacitatea pentru vasele mari în Constanţa", afirmă preşedintele român, într-un interviu acordat la Cotroceni.

Jurnalista britanică a vizitat și șantierul naval Daewoo şi s-a îmbarcat pe o barjă pentru a urmări traseul mărfurilor pe canalul Dunăre-Marea Neagră. "Având 60 de kilometri, canalul este al treilea ca lungime după Canalele Suez şi Panama", afirmă CNN.

Comentarii Facebook