Parlamentarii vor mai multe zile libere în luna mai


Parlamentarii vor mai multe zile libere în luna mai, după 1 mai, Ziua Muncii, ar putea urma alte două sărbători legale, pe 9 mai, Ziua Parlamentului, pe 9 mai, şi pe 10 mai, Ziua Tradiţiei Monarhice.

Deputatul liberal Radu Zlati vrea ca în 10 Mai să fie adus un omagiu regalităţii. La această dată, în 1866, regele Carol I depunea jurământul. În 10 Mai 1877 Senatul proclama independenţa statului român şi tot pe 10 mai, în 1881, România devenea regat, spune Radu Zlati. Deputatul susţine că este momentul "de a ne despărţi de falsul istoric comunist şi de a ne întoarce la tradiţia binecuvântată a înaintaşilor noştri", informează realitatea.net.

Deputatul PSD Bogdan Diaconu susține că independeța a fost proclamată de fapt în data de 9 mai și consideră că aceasta ar trebui declarată ca zi de sărbătoare națională și nelucrătoare. Deputatul vrea ca 9 Mai să fie declarată şi Ziua Parlamentului, iar Camera Deputaţilor şi Senatul să se reunească în şedinţă festivă.

Românii au parte de 13 sărbători legale, nelucrătoare. Pe primul loc în Europa se situează Belgia, cu 20 de sărbători legale, iar pe ultimul loc se clasează Olanda, cu doar 7 sărbători.

Comentarii Facebook