Ciocolata nu trebuie să lipsească dintr-o dietă

 

Dacă vrei să slăbeşti şi să te bucuri de efectele unei diete pe termen lung trebuie să respecţi câteva lucruri esenţiale.

Iată câteva dintre acestea, potrivit revistei Elle

1. Nu renunţa la micul dejun. Studiile au arătat ca femeile care sar peste micul dejun mănâncă pe parcursul zilei cu 100 de calorii mai mult decât în mod normal.

2. Proteinele trebuie să fie prima ta alegere în alcătuirea oricărei mese. Au rolul de a echilibra apetitul. Mai exact, la acelaşi aport caloric, senzaţia de foame reapare mai repede după o masă încărcată de carbohidraţi decât după una bogată în proteine.

3. Nu renunţa la ciocolată. Vei încerca să-ţi potoleşti pofta cu alte nimicuri şi vei acumula o mulţime de calorii în exces. Condiţia e să alegi ciocolata neagră şi să nu consumi mai mult de patru cubuleţe pe zi.

4. Atentie la lichide! Un cocktail de fructe sau o ciocolata cu lapte nu iti vor potoli foamea, in schimb silueta ta le va simti din plin efectul. Stai departe de bauturile indulcite. Bea sucuri numai din cind in cind, de pofta si nu in loc de apa.

5. Somnul e esenţial. Cercetatorii au descoperit că lipsa de somn produce dezechilibre hormonale, care stimulează apetitul.

Comentarii Facebook