Cineva a UITAT 20 DE MILIARDE DE EURO într-un aeroport din Moscova

 

În Aeroportul Sheremetyevo, din Moscova, unde a stat și Edward Snowden, vânat de SUA pentru că a dezvăluit operaţiunile de supraveghere ale agenţiei americane NSA, este păstrată de 6 ani o avere de 20 de miliarde de euro.

 

Autoritățile nu știu ai cui sunt banii, dar sunt unele voci care susțin că ar fi fost ai lui Saddam Hussein sau ai agențiilor secrete din Iran. Au fost încercări eșuate de a revendica banii din partea unor spioni ucraineni, gangsteri ceceni, membri Al-Qaida şi chiar Cavalerii maltezi, scrie evz.ro.

 

Banii au fost găsiți în aeroport, în 7 august 2007, când compania de securitate Brink's a adus, de la Frankfurt, la Moscova, 200 de paleţi de lemn plini cu bancnote de 100 de euro. În acte apărea ca proprietar ”Farzin Koroorian Motlagh”, fără să se precizeze cine e destinatarul coletelor cu bani. 

 

Agențiile secrete ruse au preluat controlul banilor, care nu au fost revedendicaţi.

 

Unele surse susţin că Motlagh era unul dintre cei 27 de agenţi iranieni care au transportat sume identice în multe alte zone. Agentul a fost interceptat în Abu Dhabi, agenţiile secrete iraniene, după ce a suferit un atac de cord suspect.

Comentarii Facebook