Ce spune statusul de pe Facebook despre personalitatea ta


Oamenii de știință de la Universitatea Pennsylvania au analizat statusurile de pe Facebook a 75.000 de voluntari, descoperind astfel o nouă metodă de analizare a personalităţii umane.

Iniţial, voluntarii au fost rugaţi să completeze un teste de personalitate prin intermediul unei aplicaţii Facebook. Apoi, ei au fost rugaţi să le permită oamenilor de ştiinţă să le observe statusurile de pe pagina de Facebook, astfel încât aceştia din urmă să poată găsi modele lingvistice, scrie Descoperă.ro.

Pe baza a 700 de milioane de cuvinte, fraze şi subiecte, cercetătorii au realizat modele computerizate care pot prezice cu acuratețe vârst, genul şi răspunsurile la testul de personalitate pentru fiecare participant.

Abordarea „metodei vocabularului deschis”, care analizează toate cuvintele, s-a dovedit a fi chiar mai eficientă ca și metodele tradiţionale folosite până acum de psihologi, cum ar fi chestionarele, care folosesc un set de cuvinte predeterminate.

Oamenii de știință americani au creat şi clustere de cuvinte care „asigură o cale de pătrundere în lumea psihologică a oamenilor cu anumite trăsături”, a explicat Johannes Eichstaedt unul dintre specialiştii implicaţi în studiu.

Mai multe detalii pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook