Cercetătorii au descoperit dieta care elimină diabetul



Oamenii de știință din Marea Britanie au descoperit o dietă hipocalorică, bazată pe sucuri şi legume, care ajută la eliminarea diabetului de tip 2. Regimul alimentar a fost testat clinic, iar cercetătorii au stabilit, în decursul mai multor luni, că acesta a ajutat pacienții să renunțe la medicamente și chiar a inversat evoluția bolii.

După 18 luni, unii dintre bolnavii de diabet care urmaseră dieta continuau să nu prezinte niciun simptom. Deşi dieta a fost testată pe un număr restrâns de pacienţi, în Marea Britanie se va derula în curând o nouă serie de teste, în valoare de 2,4 milioane de lire sterline (peste 2,8 milioane de euro), efectuate pe 280 de diabetici, potrivit Daily Mail, citat de Descoperă.ro.

Pacienții suferinzi de diabet de tip 2, vor fi supuşi dietei hipocalorice, bazată pe sucuri şi supe, şi li se va permite să consume doar 800 de calorii pe zi.

Diabetul de tip 2 apare de obicei în cazul persoanelor de vârstă mijlocie, fiind cea mai frecventă formă de diabet. Aceasta se dezvoltă atunci când pancreasul nu secretă suficientă insulină.

Profesorul Roy Taylor, de la Universitatea din Newcastle, a emis ipoteza potrivit căreia grăsimea din jurul organelor vitale ar putea fi cheia înţelegerii acestei boli.

Acest tip de grăsime blochează pancreasul şi ficatul, întrerupând secreţia de insulină şi împiedicând utilizarea adecvată a acesteia.

Dieta strictă ajută însă la arderea acestor grăzimi, iar organele vitale sunt readuse la funcţionarea lor normală.

În tipul testului inițial, realizat pe 11 bărbaţi şi femei, dieta a constat numai din sucuri utilizate în curele de slăbire, salate şi legume fără amidon. După opt săptămâni s-a constatat că evoluţia diabetului a fost inversată.

Comentarii Facebook