Cele mai bune 10 alimente pentru micul dejun


Micul dejun reprezintă o parte foarte importantă din aportul de calorii necesar zilnic, iar o alegere corectă a alimentelor consumate te pot umple cu energia necesară.

Iată care sunt cele mai bune alimete pentru micul dejun:

1. Fulgi de ovaz

Contin beta-glucan, o fibra care scade nivelul colesterolului din sange, acizi grasi Omega 3 si potasiu. Trebuie doar sa-i eviti pe cei indulciti - cumpara-i cat mai naturali si consuma-i cu lapte si putina miere, eventual si cu fructe si nuci.

2. Iaurt grecesc

Este gras, cremos si plin de calciu si proteine. Nu degeaba iaurtul grecesc si-a castigat respectul in industria alimentara. Este ideal pentru micul dejun pentru ca iti confera satietate si nu-ti rapeste prea mult timp in bucatarie. Amesteca-l cu niste fructe, nuci sau miere, in functie de preferinte.

3. Germeni de grau

Doar doua linguri de germeni de grau contin 15% din doza zilnica recomandata de vitamina E si 10% din doza zilnica de acid folic. Iar vestea buna este ca e foarte usor sa-i includezi in orice masa. Ii poti amesteca cu cereale, in iaurt sau intr-un smoothie.

4. Grepfruit

Daca vrei sa slabesti, studiile spun ca o jumatate de grepfruit consumat inaintea mesei te ajuta sa slabeste mai repede si iti accelereaza metabolismul. De asemenea, este benefic pentru nivelul de zahar din sange, te hidrateaza si iti intareste imunitatea. Asa ca, incearca sa-l incluzi in meniul de dimineata.

5. Banane

Sunt unele din cele mai bune alegeri pentru micul dejun. Sunt extrem de satioase si te umple de energie mai ceva decat un energizant, conform studiilor recente. De asemenea, bananele sunt niste carbohidrati care te tin satul mai multe ore. Adauga-le in cereale, mananca-le cu iaurt sau mananca-le simple, te vor ajuta sa fii fresh intreaga zi.



Citeste mai departe pe Foodstory

Comentarii Facebook