Ce trebuie să faci pentru a scăpa de dependența de dulciuri


Te trezesti dimineata si, indiferent dupa cate ore iei prima masa, iti vine pofta de dulce? Mai mult de atat, dupa-masa, la serviciu, rontai un biscuit sau mananci o ciocolata, iar seara tot ce iti doresti este sa stai intinsa pe canapea, in brate cu un bol de cereale… tot dulci?

Sunt sanse mari ca poftele tale sa fie, de fapt, generate de dependenta de dulce.

Potrivit unui studiu pulicat in Journal of Psychoactive Drugs, citat de NaturalNews, zaharul rafinat are efecte similare drogurilor produse din opiu, motiv pentru care da dependenta. Zaharul rafinat stimuleaza astfel activitatea cerebrala incat creierul produce endorfine, hormoni ai placerii. Cu timpul, mintea ta va asocia starea de bine data de endorfine cu dulciurile, motiv pentru care iti va cere tot alimente zaharoase.

Exista insa solutii pentru a scapa de aceasta forma de dependenta!

Pasul 1: Mai multe fructe si legume

Prima etapa pentru a scapa de adictia de dulce este inlocuirea gustarilor care contin zahar rafinat cu fructe si cu legume. In loc sa mananci un baton de ciocolata la serviu, mai bine alegi un mar si un morcov. Dincolo de caloriile mai putine pe care le contin, fructele si legumele au la randul lor carbohidrati. Dar nu de orice fel! Spre deosebire de dulciurile rafinate care contin carbohidrati simpli, ce se absorb rapid de organism, motiv pentru care nici nu tin de foame si nici nu-ti stapanesc poftele, fructele si legumele contin carbohidrati complecsi, care se asimileaza in timp. Absorbtia treptata face ca senzatia de foame sa apara mai tarziu, la ca pofta de dulce.

Continuarea pe Lyla.ro

Comentarii Facebook