7 mituri despre legume, spulberate de experți



Crude sau gătite? Congelate sau proaspete? Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frecvente întrebări când vine vorba despre legume, dar nu întotdeauna răspunsurile primite sunt adevărate.

Iată un top al celor mai cunoscute mituri despre legume, spulberate de specialiști.

Legume congelate sau proaspete?


Care dintre ele îşi păstreaza mai bine vitaminele? Proaspăt este mai bun decât congelat, spune o regulă nescrisă înrădăcinată în mintea multor persoane, în special atunci când discutăm despre fructe și legume. Însă nu tot timpul această regulă se aplică. Cercetarile în domeniu au demonstrat că tehnica de congelare rapidă asigură păstrarea intactă a substanțelor nutritive din alimente, pe când alimentele așa-zise proaspete care se găsesc în piață pot sta, uneori, câteva zile în condiții neadecvate, ceea ce face să își piardă din proprietăți, scrie farmaciata.ro.

Legume crude sau legume gătite

Aţi putea fi tentați să credeți că procesul de gătire a legumelor, care presupune temperaturi ridicate, poate distruge nutrienții, însă acest lucru depinde în mare măsură de legumele folosite. Gătitul poate într-adevăr să elimine anumiți nutrienți, însă poate elibera în schimb vitamine importante, cum este cazul roșiilor, legume bogate in licopen, un antioxidant care luptă cu succes împotriva cancerului, vitamina A și fibre care ușureaza digestia.

Nu cartoful în sine îngraşă, ci modul în care este gătit

Această legumă este, contrar zvonurilor, lipsita de grăsimi și săracă în calorii. În plus, conține cantități mari de fibre care ajută la digestie, conferă senzaăia de sățietate și vă ajuta să pierdeți kilograme. Cartofii fierți, făcuți pe grătar sau la cuptor sunt sănătoși și ne feresc de surplusul de kilograme, ne asigura experții. Dacă, în schimb, preferam cartofii prăjiți în mult ulei, la care mai adaugam și o bucată de carne grasă cu sos, atunci putem sa ne luam adio de la silueta perfectă.


Citeşte mai mult pe farmaciata.ro.




Comentarii Facebook