10 alimente care îţi menţin inima sănătoasă


Pentru a avea o inimă sănătoasă alimentaţia echilibrată este cea mai sigură cale, dar şi atunci poate apărea o creştere a colesterolului.

Cercetătorii au descoperit că, indiferent cât de sănătos mănânci, există o predispoziţie genetică pentru un colesterol ridicat.

Iată 10 alimente care îţi curăţă arterele şi te apără de boli cardiovasculare, potrivit sanatate.ele.ro.

Broccoli

Conţinutul ridicat de fibre nu este singurul atu al acestei legume lăudate de nutriţionişti. Broccoli introduce în corp vitamina K, substanţă care previne deteriorarea arterelor din cauza conţinutului ridicat de calciu din sânge.

Pepene

Aminoacizii din pepenele roşu au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, atunci când acest fruct este consumat în mod regular. Pepenele şi sucul lui previne îngustarea vaselor sanguine.

Cereale integrale

Cea mai puternică armă împotriva colesterolului poate fi trecererea de la cereale rafinate şi orez alb la cereale integrale şi orez brun. Fibrele solubile din cerealele integrale scad riscul problemelor cu inima, iar fulgii de ovăz au numeroase alte avantaje pentru sănătate.

Migdale şi nuci

Bogate în grăsimi monosaturate şi acizi graşi Omega-3, migdalele şi nucile sunt o gustare excelentă pentru inima ta. Avantajele pentru sănătatea inimii includ şi conţinutul ridicat de vitamina E şi fibre. Dacă le mănânci într-un amestec, atenţie însă la arahide: conţin mai multe calorii.

Sparanghel

Cea mai laudată legumă pentru sănătatea inimii şi a arterelor este sparanghelul. Consumat regulat, previne formarea cheagurilor de sânge şi stabilizează tensiunea arterială în cel mai natural mod.


Citeşte continuarea pe sanatate.ele.ro.

Comentarii Facebook