Vrei să cumperi o maşină la mâna a doua? Vezi care sunt cele mai fiabile modele


TUV, omologul RAR-ului din România, a emis un raport cu privire la cele mai fiabile autoturisme de pe piaţa second-hand.

Potrivit raportului TUV 2013, VW Polo a primit placheta de aur, modelul demonstrând cea mai mică rată a defectelor pentru o maşină utilizată până la 3 ani, potrivit autovit.ro.

TUV a întocmit raportul pentru cinci categorii de autoturisme, în funcţie de durata de utilizare: până la 3 ani, până la 5 ani, până la 7 ani, până la 9 ani şi până la 11 ani.

De peste patru decenii, raportul anual TUV reprezintă un ghid pentru clienţii care intenţionează să achiziţioneze un autoturism second hand, deoarece centralizează toate problemele majore apărute în exploatarea fiecărui model şi depistate în urma inspecţiilor tehnice.

Ultimul raport a fost întocmit pe baza datelor culese în urma inspecţiilor a peste 8,1 milioane de autoturisme în 2012.

VW Polo – lider în categoria până la 3 ani

La categoria maşinilor cu rulaje de până în trei ani, VW Polo s-a impus de o manieră categorică, doar 2,2% dintre problemele semnalate la exemplarele inspectate au reprezentat defecţiuni semnificative. Locul secund a fost ocupat de compacta Mazda3 (2,7%), în timp ce pe poziţia a treia s-a instalat Audi Q5 (2,8%). Interesant mai este că în Top 10 din această cea mai importantă categorie a maşinilor rulate se afla nu mai puţin de 4 autoturisme Toyota: Avensis, Prius, Yaris şi iQ.

Toyota Prius – lider în categoria până la 5 ani

Autoturismul nipon a demonstrat cea mai redusă rată a defectelor posibile de 4,0%. La o distanţă destul de importantă s-a poziţionat Mazda2 (4,8%), iar poziţia a treia a fost acupată de modelul Toyota Auris (5,0%).

Porsche 911 – lider la celelalte categorii

Porsche 911 a înregistrat cea mai redusă rată a defectelor (6,2%) dintre maşinile rulate până la 7 ani şi inspectate de către organizaţia germană. Toyota Corolla Verso (6,6%) s-a clasat pe poziţia secundă, în timp ce Toyota Prius, s-a clasat pe locul al treilea cu un rezultat foarte bun de 7%. Şi la această categorie a fost înregistrat un număr record de autoturisme Toyota între primele 10 clasate: astfel, pe lângă Corolla Verso şi Prius, se mai adăugă RAV4, Avensis şi Corolla.

Şi la ultimele două categorii, până la 9 ani şi până la 11 ani, au fost câştigate de către Porsche 911, cu 8,8%, respectiv 11%. În prima categorie locul secund a fost adjudecat de Toyota Avensis cu (9,9%), iar locul al treilea de Honda Jazz (10,7%). În categoria maşinilor aflate în exploatare de maximum 11 ani, după Porsche 911 s-au clasat Toyota RAV4 (14,2%) şi Mercedes-Benz SLK (16,9%).

Comentarii Facebook