Duminica 28 Aprilie

Ștrandul din România unde biletul de acces e numai 5 lei. Clujul e la capitolul ștranduri SCUMPE


Luna august este luna concediilor, iar o ieșire la ștrand sau piscină este un mod perfect de a petrece o zi superbă de vară.

Costurile nu sunt tot timpul la îndemâna oricui, mai ales că un copil ar vrea să meargă mai des la un bazin. 

Un top național arată că intrarea la cel mai ieftin ștrand din România costă 5 lei, scrie Clubul Copiilor

Orașele cu cele mai mici prețuri de intrare la ștrand

Rezultatele sunt foarte interesante și arată că cel mai mic tarif de intrare la un ștrand din România este de doar 5 lei pentru adulți în Drobeta-Turnu Severin, la ștrandul municipal din cartierul Schela Cladovei. Mai mult, copiii sub 10 ani și pensionarii au acces gratuit (de luni până joi, iar în weekend plătesc doar 3 lei).

Capture.JPG

Ștrand Schela Cladovei, Drobeta-Turnu Severin

Un alt ștrand extrem de accesibil este ștrandul Zsögödi (Băile Jigodin) în Jigodin-Băi, o localitate componentă a municipiului Miercurea Ciuc. Intrarea este doar 10 lei, iar apa din bazine are calități terapeutice deosebite, fiind bicarbonate, calcice, sodice, carbogazoase, feruginoase și hipotone.

Locul 3 este împărțit de orașele Iași (ștrandul Municipal Aqua Center) și Bistrița (ștrandul Codrișor), unde un adult va plăti pentru o intrare la ștrand doar 11 lei, în timp ce copiii sub 7 ani și pensionarii trebuie să achite doar 3 lei în Iași, respectiv 6 lei în Bistrița. Nici închirierea unui șezlong nu costă mult, tariful este 8 lei în Bistrița și 6 lei în Iași.

Cei care aleg să se relaxeze la Ștrandul Codrișor din Bistrița au la dispoziție trei bazine de înot (unul mare de dimensiuni olimpice și două mici destinate copiilor), precum și o zonă de plajă dotată cu șezlonguri și umbreluțe.

Cu doar 15 lei taxa de intrare se pot răcori și în această vară locuitorii din Sibiu, Deva și Râmnicu Vâlcea.

O zi de relaxare la Lacul lui Binder din Sibiu costă 15 lei de persoană. Chiar dacă nu este tehnic un ștrand, complexul de agrement Lacul lui Binder oferă aceleași facilități, de la o zonă de relaxare cu plajă pe nisip, la posibilitatea de a înota în apa lacului și chiar practicarea de sporturi nautice (wakeboarding, schi nautic pe instalația de cablu liniară sau circulară, stand up paddle boarding și canoe).

Ștrandul Municipal din Deva a fost construit în anul 1971 și, pe langă bazinul principal de dimensiuni olimpice, are două bazine de dimensiuni mai mici, în care se pot scălda în voie copiii. Unul dintre ele este dotat și cu tobogan. Un al treilea bazin are o adâncime medie, iar cel olimpic poate fi testat de oricine știe să înoate bine.

orsoveni.jpg

Ştrand Ostroveni, Râmnicu Vâlcea

Ştrand Ostroveni este locul preferat al locuitorilor din Râmnicu Vâlcea pentru petrecerea timpului liber în perioada estivală. Bazinul cu apă dulce a fost modernizat, s-au adăugat fântâni arteziene și s-a avut în vedere și amenajarea corespunzătoare pentru copii.

Urmează alte 6 orașe reședință de județ în care prețul de intrare la cel mai ieftin ștrand din oraș (uneori și singurul) este de 20 lei pentru un adult. Acestea sunt Alexandria, Piatra Neamț, Pitești, Târgu Mureș, Suceava și Slatina.

Orașele cu cele mai mari prețuri de intrare la ștrand

La capătul opus se află Brașovul. În trecut, ștrandurile din Noua și ștrandul Cibo erau două dintre destinațiile preferate ale brașovenilor pentru a se răcori în zilele toride de vară, dar momentan acestea sunt închise.

brasov.jpg

Paradisul Acvatic Brașov

Astfel, singura opțiune de ștrand din oraș este complexul de agrement Paradisul Acvatic unde biletul de intrare în weekend pentru un adult costă 95 de lei. Copiii beneficiază în schimb de un tarif redus de 30 de lei.

Ce-i drept, complexul de agrement Paradisul Acvatic din Brașov oferă mult mai multe facilități și oportunități de distracție față de un ștrand obișnuit și dacă ne uităm la cele peste 11000 de recenzii preponderent pozitive din Google Maps, turiștii sunt mulțumiți de acesta.

Pe locul doi se află Botoșaniul care se află într-o situație similară cu Brașovul. Singura opțiune de ștrand din oraș se află la Cornișa Aqua & Sport, cel mai mare parc regional de agrement din Moldova. Tariful de intrare este de 70 de lei în timpul weekendului pentru un adult și 50 de lei pentru un copil, ceea ce n-ar fi foarte mult pentru un aquapark, dar este semnificativ mai mult decât tarifele de intrare la ștrandurile publice din țară.

botosani.jpg

Cornisa Aquapark & Sports Botoșani

Parcul de agrement Cornișa este o investiție a Primăriei Botoșani, cu fonduri europene, fiind administrată de una dintre direcțiile municipalității. În mod paradoxal, botoșănenii, spun administratorii parcului, preferă alte zone de agrement, chiar dacă mai puțin dotate decât Cornișa, situate la cel puțin câteva zeci de kilometri depărtare. Cei mai mulți clienți ai complexului cu bazine sunt, în special, turiști din alte județe.

Cluj-Napoca și Galați împart podiumul, iubitorii de înot și bălăceală fiind nevoiți să plătească 60 de lei pentru o intrare la ștrand pentru adult și 40 lei pentru un copil.

Plaja Dunărea din Galați este cel mai mare și mai modern ștrand de pe malul Dunării. Locul de agrement are ca principal punct de atracție unul dintre cele mai înalte tobogane din țară. Plaja Dunărea este o investiţie de circa 6 milioane de euro, realizată de Primăria Galaţi și s-a deschis pentru public în iulie 2021. 

Clujenii, care își doresc să meargă cu familia la ștrand pot opta pentru ștrandul Clujana, unde biletul de intrare este 60 de lei în weekend. Pentru cei care știu înota, Complexul de Nataţie al UTCN reprezintă o alternativă mai puțin scumpă, dar aceasta e o variantă doar pentru înotători, apa din bazin fiind de minim 1.80 metri.

Mai jos găsiți lista completă a orașelor și prețul aferent intrării la ștrandul local (am afișat cel mai mic preț pentru orașele cu mai multe ștranduri). Lipsesc din listă 5 orașe reședință de județ care momentan nu au niciun ștrand deschis.

1. Drobeta-Turnu Severin - MH - Ştrandul termal - 3 lei (preț copil weekend) - 5 lei (preț adult weekend)

2. Miercurea Ciuc - HR - Ștrandul Băile Jigodin - 7 lei - 10 lei

3. Iași - IS - Ștrandul Municipal - 3 lei - 11 lei

4.  Bistrița - BN - Ștrandul Municipal Codrișor - 6 lei - 11 lei

5. Sibiu - SB - Lacul lui Binder - 5 lei - 15 lei

6. Râmnicu Vâlcea - VL - Ștrandul Ostroveni - 8 lei - 15 lei

7. Deva - HD - Ștrandul Municipal - 10 lei - 15 lei

8. Piatra Neamț - NT - Ștrandul Tineretului - 5 lei - 20 lei

9. Suceava - SV - Ștrandul Suceava - 10 lei - 20 lei

10. Târgu Mureș - MS - Complexul Weekend - 10 lei - 20 lei

11. Pitești - AG - Ștrandul Pitești - 10 lei - 20 lei

12. Slatina - OT - Plaja Olt - 10 lei - 20 lei

13. Alexandria - TR - Ștrandul Vedea - 10 lei - 20 lei

14. Oradea - BH - Ştrandul Ioşia - 10 lei - 22 lei

15. Vaslui - VS - Aquatic Park Vaslui - 15 lei - 25 lei

16. Timișoara - TM - Ștrandul Heaven - 15 lei - 30 lei

17. Arad - AR - Neptun Water Park - 15 lei - 30 lei

18. Reșița - CS - Ștrand Atlantic - 15 lei - 30 lei

19. Baia Mare - MM - Majestic Complex - 25 lei - 30 lei

20. Zalău - SJ - Ștrandul Tineretului - 25 lei - 30 lei

21. Călărași - CL - Ștrand Dumbrava - 20 lei - 35 lei

22. Craiova - DJ - Ștrand Colosseum - 20 lei - 35 lei

23. Târgoviște - DB - Complexul Turistic de Natație - 20 lei - 35 lei

24. Bacău - BC - Gepex Park - 25 lei - 35 lei

25. Târgu Jiu - GJ - Dolce Vita Summer Fun - 25 lei - 40 lei

26. Brăila - BR - Strand ADM Club - 30 lei - 40 lei

27. București - B - Summer Park Ștrand Berceni - 30 lei - 40 lei

28. Giurgiu - GR - Faro Ștrand - 40 lei - 40 lei

29. Satu Mare - SM - Aquastar - 29 lei - 49 lei

30. Focșsani - VN - Aqualand - 45 lei - 50 lei

31. Sfântu Gheorghe - CV - Ștrandul Municipal - 38 lei - 56 lei

32. Galați - GL - Plaja Dunărea - 30 lei - 60 lei

33. Cluj-Napoca - CJ - Ștrandul Clujana - 40 lei - 60 lei

34. Botoșani - BT - Cornișa Waterpark & ​​Sports - 50 lei - 70 lei

35. Brașov - BV - Paradisul Acvatic - 30 lei - 95 lei

Nu există ștranduri (momentan deschise) în orașele Alba-Iulia, Slobozia, Constanța, Ploiești, Buzău și Tulcea conform analizei noastre.

Comentarii Facebook