Cum se pot da ușor jos kilogramele dobândite la masa de Paște. Ce alimente trebuie eliminate, pentru a reveni în formă după ospățul de sărbători?


Majoritatea românilor s-au bucurat, în acest weekend, de preparatele tradiționale de Paște. Acum însă, după festinul de sărbători, mulți români se regăsesc în postura în care doresc să dea jos kilogramele dobândite din această perioadă.

Mulți dintre români își propun acum să slăbească în mod miraculos, după Paște, după ce în aceste zile au gustat din toate preparatele tradiționale, printre care se numără și mâncăruri grase.

Cum se pot reduce kilogramele dobândite la masa de Paște?

Dieta după Paște presupune, potrivit experților, un plan alimentar sănătos, care permite abateri în anumite zile. Un prim pas important este consumul mai multor legume, având în vedere că mesele de Paște au fost bogate în grăsimi.

Cu toate că poate suna clișeic, legumele au rolul de a ajuta la revenirea de după masa de Paște, deoarece au un conținut ridicat de nutrienți.

La fel de important este să se renunțe la alimentele cu mulți carbohidrați. Acestea sunt adeseori motivul lipsei de energie, care are ca și efect secundar și apariția dorinței de a mânca, sau pofta de dulce / sărat. Prin urmare, este nevoie de mai multe proteine ca în mod normal, care pot fi luate din brânză, iaurt cu un conținut scăzut de grăsimi sau din carnea de curcan.

Dacă au existat excese la masa de Paște, una din principalele recomandări este să se evite băuturile carbogazoase, deoarece conțin un nivel foarte ridicat de zahăr, care nu ajută deloc la procesul de slăbire. Un rol cheie îl are și hidratarea cu apă.

Deși poate părea că nu există o legătură între procesul de slăbire și consumul de apă, specialiștii spun că hidratarea ajută la detoxificarea organismului după mesele grele de Paște. Apa reușește să taie din pofta de dulce sau sărat.

Comentarii Facebook