Actorul Dorel Vișan: ”A intrat în lume o estetică a urâtului. Mă uit la lume cum e îmbrăcată. Ce frumos era prin anii 60”


Actorul Dorel Vișan crede că lumea a intrat într-o estetică a urâtului și că aditivii alimentari fac mult rău oamenilor. Îndrăgitul actor a participat de Paști la podcastul ”Altceva” și a vorbit cu realizatorul Adrian Artene.

Noi, de la grăuntele de nisip și până la constelații, ne naștem în răutate, creștem în suferință și murim în putrefacție. Rămâne partea cealaltă, care nu putrezește. De aici este omul veșnic. Sensul este ca tot timpul să fim atașat la Tot. Deși noi avem față de Tot o oarecare respingere, pentru că ne distruge propria pornire. Totul ne bagă în Tot, dar dacă le desfacem suntem numai noi.

E vorba de a rămâne în ceea ce ești. Nu rămânem în ceea ce suntem. A intrat în lume o estetică a urâtului. Mă uit la lume cum e îmbrăcată. Ce frumos era prin anii 60, când eram eu student, fetele purtau rochițe. Acum, se îmbracă cu tot felul de hondropoance”, a spus actorul, în discuția cu Adrian Artene, la podcastul ALTCEVA.

Acesta a vorbit și despre alimentație.

Ca să facem o schimbare trebuie să scoatem toate alimentele care sunt distructive”, a mai punctat Dorel Vișan. ”Nu mai trăim cu natura”.

Dorel Vișan s-a născut la data de 25 iunie 1937 în satul Tăușeni, județul Cluj. A absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, în 1965, iar după absolvirea facultății a fost angajat ca actor la Teatrul Național din Cluj.

Acesta a avut o carieră strălucită în lumea teatrului, unde a interpretat peste 40 de roluri, dar în film a avut peste 50 de roluri în producții românești și internaționale.

Actorul clujean a publicat și 4 volume de versuri.

Comentarii Facebook