8 sfaturi pentru a îndepărta rapid autobronzante


Dacă te-ai făcut portocalie din greșeală, ți-au apărut dungi sau ai folosit autobronzante care se estompează rapid și trebuie să aplici din nou, probabil că cauți cu frenezie „cum să îndepărtezi autobronzante”. Vestea bună este că ai ajuns în locul potrivit.

Nu contează dacă ai cel mai bun bronz artificial de pe piață, se pot întâmpla greșeli. Principala zonă în care, de fiecare dată, pare să se afunde și să se păteze cel mai greu este palma mâinilor. Au existat atât de multe trucuri de-a lungul anilor care afirmă că aceste pete pot fi îndepărtate, inclusiv folosirea sucului de lămâie, a oțetului și a produselor de uz casnic. Și oricare dintre aceste produse menționate ajută într-adevăr la accelerarea pierderii celulelor de piele pătate.

Așadar, dacă nu te-ai pregătit, bronzul tău a mers puțin prost sau pur și simplu vrei să știi cum să îndepărtezi autobronzante, aruncă o privire la aceste sfaturi aprobate de experți pentru a reveni la culoarea ta normală, rapid.

1.  Folosește o mănușă exfoliantă

Înmoaie un gel de duș hidratant cu o mănușă exfoliantă și freacă ușor pe toată pielea pentru a îndepărta celulele moarte. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea straturilor superioare de bronz și va accelera regenerarea celulară.

Totuși, nu te lăsa tentată să îți freci pielea până când aceasta devine iritată. Dacă ai un bronz foarte încăpățânat, va dura câteva zile până când celulele pielii se vor desprinde în mod natural, iar exfolierea prea puternică nu va face decât să îți deterioreze pielea.

2. Folosește un produs de îndepărtare a bronzului

Produsele special concepute pentru a îndepărta autobronzante ajung acum pe rafturi și se dovedesc a fi revoluționare pentru această industrie. Cu ingrediente exfoliante blânde, produsele de îndepărtare a bronzului încurajează exfolierea și creează o pânză albă gata de aplicare.

Spre deosebire de alte exfoliante, aceste produse reprezintă o combinație unică de exfoliere fizică (piatră ponce naturală delicată) și chimică (acid salicilic), la care se adaugă ingrediente hidratante care netezesc pielea (glicerină și uree). Rezultatul îndepărtează bronzul, lăsând pielea netedă, uniformă și hidratată.

3. Mergi la saună

Combinați o vizită la spa cu eliminarea bronzului, mergând la saună. Aburul face o treabă fantastică de curățare a pielii și poate ajuta la îndepărtarea de autobronzante. Dacă nu sunteți dornice să vă aventurați în public, măriți temperatura dușului și acest lucru va imita camera de aburi fără a fi nevoie să ieșiți din casă.

Un alt beneficiu al aburului este efectul pe care îl are asupra pielii: Aburul îți va lăsa pielea super moale. Folosește această metodă alături de un produs exfoliant pentru cele mai bune rezultate! 

4. Mergi la piscină

Clorul care se găsește în apa din piscină va accelera procesul de decolorare a bronzului tău fals, dar nu îl va spăla complet. Această metodă funcționează prin uscarea pielii, iar cu cât pielea este mai uscată, cu atât mai repede se va desprinde bronzul tău.

Una dintre cele mai bune metode de îndepărtare a bronzului fals este înotul. Clorul din piscină va ajuta la descompunerea și la estomparea bronzului fals. Amintește-ți doar să nu mergi la înot imediat după ce ți-ai aplicat bronzul - așteaptă până când ai spălat culoarea de ghidare.

5. Folosește un exfoliant pentru corp

Un exfoliant de corp eficient face minuni pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii și pentru a estompa autobronzante, rapid. Optează pentru produse cu un amestec de exfolianți chimici și fizici pentru o dublă lovitură.

Specialiștii sunt susținători ai exfolianților, dar nu recomandă nimic prea abraziv. Pentru a accelera îndepărtarea bronzului din orice zonă nedorită, cum ar fi mâinile și călcâiele, exfoliază zilnic cu un scrub, dar, nu folosi nimic prea dur.

6. Încearcă oțetul de cidru de mere

La fel ca în cazul unui ulei de ricin natural, există multe beneficii ale oțetului de cidru de mere, atât pentru piele, cât și pentru păr. Acesta este o opțiune naturală care conține acid acetic și acid malic (un acid foarte asemănător cu acizii alfa-hidroxi care se găsesc în produsele de îngrijire a pielii.) Acest lucru înseamnă că face o treabă grozavă de exfoliere a pielii și, astfel, de îndepărtare a bronzului fals.

Deși nu este cel mai bun mirositor, aciditatea din oțet poate ajuta la dizolvarea oricăror pete de autobronzante. Pur și simplu se aplică pe un tampon de bumbac și se masează pe zonele de bronz pe care vrei să le repari, se lasă câteva minute și se spală.

7. Folosește suc de lămâie

Acizii naturali de fructe care se găsesc în sucul de lămâie sunt o modalitate excelentă de a exfolia pielea și de a îndepărta rapid autobronzante. Acesta este un hack fabulos pentru a îndepărta orice acumulări sau pete de autobronzante. Ia o lămâie, tai-o în jumătate și masează literalmente lămâia proaspătă pe zona respectivă timp de câteva minute pentru a dezvălui un rezultat estompat.

Nu este de neglijat faptul că oricine are pielea sensibilă sau crăpată ar trebui probabil să evite această metodă, deoarece sucul de lămâie este dur și poate provoca iritații.

8. Încearcă bicarbonatul de sodiu

Crearea unei paste cu bicarbonat de sodiu și apă, apoi aplicarea acesteia pe piele ca un exfoliant improvizat poate încuraja reînnoirea celulelor și accelera estomparea bronzului fals. Pur și simplu amestecă bicarbonatul de sodiu cu apă, suc de lămâie sau ulei de cocos pentru a forma o pastă. Aplic-o direct pe piele, las-o să se oxigeneze pentru a te ajuta să îți pregătești pielea pentru exfolierea bronzului cu o mănușă.

La fel ca în cazul sucului de lămâie, cei cu pielea sensibilă ar trebui probabil să opteze pentru o altă metodă, deoarece bicarbonatul de sodiu poate fi un iritant pentru piele și nu este conceput pentru a fi folosit pe corp.

Comentarii Facebook