Duminica 25 Septembrie

VIDEO - Nicolae Ciucă, despre prețul carburanților: „Soluția” este compensarea în sumă fixă de 0,50 lei, aplicată direct la pompă


Premierul Nicolaei Ciucă a anunțat, joi, 23 iunie, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că a „identificat împreună cu specialiștii o soluție de compensare a prețului carburanților, în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă”. Jumătate din această reducere va fi decontată de stat iar mecanismul prin care se asigură stabilitatea prețurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de trei luni. Impactul bugetar este de 2 miliarde de lei. 

Românii nu sunt mulțumiți de „soluția” găsită de premierul României. 

Citește și: Compensarea prețurilor la benzină și motorină: „Să primești un ajutor de 0,5 lei înseamnă cel puțin batjocură”


 

Pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant, am identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare, în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă”, a spus premierul.

Ciucă: „Jumătate din această reducere va fi decontată de stat”

Premierul a mai spus că „jumătate din această reducere va fi decontată de stat, printr-un mecanism care va fi stabilit între distribuitori și ministerele de resort”. 

Mecanismul prin care să asigurăm stabilitatea preţurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni. Compensarea va fi evidenţiată pe fiecare bon fiscal emis la staţiile de alimentare cu combustibil. Valoarea pachetului de compensare, pentru această perioadă, va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din aceşti bani urmând a fi asiguraţi de la bugetul de stat”, a mai spus Nicolae Ciucă. 

Şeful Executivului a afirmat că, la finalul acestei perioade, vor analiza dacă va fi necesar un set nou de măsuri

Avem de asemenea la îndemână un instrument util, mă refer la OUG privind combaterea efectelor speculative. Prin acestea vom asigura un nivel ridicat de protecţie a consumatorilor, împotriva creşterilor nejustificate a preţurilor. Măsurile pe care noi le luăm şi care fac parte dintr-un mecanism eficient pentru următoarele 3 luni nu afectează în niciun fel bugetul de investiţii. Guvernul va păstra ţinta de 7% din PIB pentru investiţii, respectiv 88 de miliarde de lei”, a mai adăugat acesta. 

Premierul a mai anunțat că Guvernul va intensifica eforturile pentru a absorbi banii din fonduri europene, atât prin cadrul multianual cât și prin PNRR. 


Comentarii Facebook