Guvernanții vor să să limiteze beneficiile pentru angajații de la privat cum ar fi telefonul sau maşina de serviciu


Coaliţia de guvernare vrea să aducă mai mulţi bani la buget, dar asemeni altor situații guvernanții nu își întorc privirea către bugetari, ci spre mediul privat. Mai precis, acum autorităţile vor să oblige companiile să nu mai considere drept beneficii extrasalariale telefonul sau maşina de serviciu, pe care oricum salariaţii le folosesc pentru a-şi face treaba.

În momentul de faţă, acest tip de beneficiu poate fi acordat nelimitat. Dar coaliţia de guvernare îşi propune ca acestea să nu depăşească mai mult de 33 la sută din venitul salariaţilor din mediul privat, scrie Observator. 

Argumentul este că astfel angajatorii nu vor mai putea oferi salarii mai mici, pentru care plătesc taxe mai mici, dar - pe lângă care - acordă beneficii extrasalariale de proporţii si plătesc dări mult mai puţine la stat. Uneori, deloc, pentru că tichetele de masă - de exemplu - pot fi considerate cheltuieli complet deductibile, în timp ce restul tichetelor, de creşă, cadou sau culturale, sunt deductibile limitat.

Comentarii Facebook