Cluj. Șoferii anunță un nou protest împotriva prețurilor uriașe la carburanți, la final de lună


După cum era de așteptat soluția Guvernului de a compensa prețul carburanților cu doar 0,50 lei, aplicați direct la pompă, nu a fost primită prea bine de șoferi. Așadar, șoferii din Cluj organizează un nou protest în benzinăriile din oraș în data de 30 iunie, împotriva prețurilor carburanților.

Reamintim că premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi, 23 iunie, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că a „identificat împreună cu specialiștii o soluție de compensare a prețului carburanților, în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă”. Jumătate din această reducere va fi decontată de stat iar mecanismul prin care se asigură stabilitatea prețurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de trei luni. Impactul bugetar este de 2 miliarde de lei. 

Sper să ne găsim pe 30 iunie la protest și să încercăm să facem o schimbare! O să ne găsim la OMV în Mărăști mai spre seară după ora 17:00 să poată ajunge și lumea care muncește. Vă rog să distribuiți prietenilor, cunoștințelor din Cluj. HAIDETI CA PUTEM!”, a scris Laura Elena, organizatoarea protestului în grupul de Facebook „Protest impotriva pretului carburantilor. Cluj”. 

În timp ce alianța de la guvernare pasează responsabilitatea pe factorii externi, prețurile la pompă sunt cele mai mari din istorie, spun specialiştii. Din păcate, scumpirea carburanţilor nu se va opri. Această previziune sumbră se bazează pe tendinţele actuale şi vom vedea imediat care sunt tarifele la care ar putea ajunge benzina şi motorina. În iunie 2021, barilul de petrol se vindea cu 309 lei. Pe 9 martie 2022 am avut cel mai mare preţ pe baril, respectiv 577 de lei. De atunci, avem o scădere uşoară, iar ieri am avut o cotaţie de 531 de lei pe baril.Teoretic, şi preţurile de la pompă ar fi trebuit să scadă, în realitate însă ne confruntăm cu un alt fenomen. 

Comentarii Facebook