UBB cumpără sediul lui Țiriac din Cluj-Napoca

 

UBB Cluj vrea să cumpere sediul UniCredit Ţiriac Bank, de pe Calea Moților.

 

Senatul UBB Cluj, în şedinţa din 7 aprilie, a decis demararea negocierilor pentru cumpărarea imobilui cu patru etaje al UniCredit Ţiriac Bank. Negocierile ar urma să înceapă de la valoarea de 1,7 milioane de euro plus TVA.

 

Rectorul UBB, academicianul Ioan Aurel Pop, a declarat că acolo ar urma să funcționeze Facultatea de Chimie. ”Imobilul din patrimoniul istoric în care funţionează acum Facultatea de Chimie se află în stare avansată de degradare. Este obligatoriu să cumpărăm o clădire în care să funcţioneze Facultatea de Chimie până când vom face reparaţiile. În biroul unui academician de la Facultatea de Chimie a căzut tavanul, noroc că totul s-a întâmplat noaptea şi nu a fost nimeni rănit. Preţul nu îl ştiu, se va negocia, dar banii sunt din fonduri proprii şi din taxele studenţilor”, a spus rectorul UBB.

 

Culmea este că legea interzice UBB Cluj să construiască imobile noi. ”Dacă nu putem construi, atunci încercăm să cumpărăm. Vedem preţul care va fi stabilit la negocieri”, a spus rectorul UBB Cluj, citat de evz.ro. 

 

UBB Cluj ia în calcul și posibilitatea restaurării clădirii în care funcționează acum Facultatea de Chimie. 

 

Comentarii Facebook