Luni 25 Octombrie

Uioreanu a semnat contractul de extindere a Parcului Industrial TETAROM 1 - FOTO

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a semnat contractul de execuție a lucrărilor de extindere a Parcului Industrial TETAROM 1.

 

Este al doilea mare contract de execuție pe care îl semnăm în ultimele trei săptămâni și, fără a aduce vreo atingere proiectului care vizează construirea parcului TETAROM  IV, cred că acest proiect este mai important deoarece vizează un obiectiv de investiții din municipiul Cluj-Napoca. Pe de altă parte, investitorii așteaptă cu nerăbdare extinderea parcului, preferând, probabil, această locație datorită faptului că se află mai aproape de alte facilități, cum ar fi aeroportul, Gara CFR.

 

În parc se vor crea noi locuri de muncă, ceea ce mă face să spun că indiferent de costurile, deloc mici, necesare pentru extindere, scopul nostru se împlinește. Noi urmărim să creăm locuri de muncă pentru tinerii absolvenți ai universităților clujene, pentru a le asigura un viitor aici, acasă. Concomitent, trebuie să-mi exprim satisfacția pentru faptul că și acest proiect este realizat de o firmă clujeană, astfel că forța de muncă folosită este una locală, iar taxele și impozitele cuvenite autorităților locale rămân acasă”, a declarat Horea Uioreanu.

 

Proiectul este finanțat în proporție de 50% din fonduri europene, și are o valoare totală de 42,1 milioane de lei. ”Deși lucrările încă nu au început, pot să afirm că în maximum doi ani de la finalizarea infrastructurii, noua facilitate va fi ocupată în proporție de 100%, deoarece avem deja cereri de locare în parc din partea unor investitori importanți. Chiar dacă nu putem avansa acum sume investite și număr de locuri de muncă, vorbim despre parteneri serioși care așteaptă să vină la Cluj”, a spus directorul TETAROM, Viorel Găvrea.

 

Parcul Tetarom 1 va fi extins cu 12 hectare,  iar lucrările vor dura 17 luni. Acum, parcul are o suprafață de 20 de hectare.

Comentarii Facebook