Sorin Apostu a primit unda verde pentru a lua creditul de 70 de milioane de euro pentru investitii


Primaria Cluj Napoca se va imprumuta cu 70 de milioane de euro, dupa ce consilierii locali si-au dat avizul in sedinta de marti dupa-amiaza.

Creditul va fi returnat in 30 de ani, iar banii vor fi utilizati pentru construirea salii polivalente de langa stadionul municipal "Cluj Arena", pentru edificarea Centrului Cultural Transilvania, refinantarea creditelor vechi, modernizarea strazilor si extinderea iluminatului public.  De asemenea, din acesti bani ar urma sa fie achitionate si autobuze si troleibuze noi.

 

Consilierii PNL si PSD au intors pe toate fetele proiectul si au cerut explicatii primarului, dar in cele din urma si-au dat votul pentru contractarea creditului.

 

Remus Lapusan, consilierul PSD, a solicitat sa stie la ce dobanda se va imprumuta administratia locala, pentru a nu incarca prea mult datoria publica. Alte voci au subliniat ca bugetul local nu sta pe roze si cresterea gradului de indatorare la 26% ar fi greu de suportat.


Reprezentantii PNL Cluj au precizat ca nu este bine ca primaria sa se imprumute pentru construirea unei sali polivalente la 500 de metri de Sala a Sportulor "Horia Demian".

Fostul viceprimar Adrian Popa, acum consilier local PDL, a precizat ca evolutia economica a orasului in ultimii ani a fost una dinamica si s-a inregistrat o crestere continua. El a dat ca exemplu creditul de 150 de milioane de lei luat in 2005, cand nivelul indatorarii a ajuns la 17%, dar pe fondul cresterii economice a scazut la 10%, in prezent.

Conducerea primariei i-a asigurat pe consilieri ca, o data contractat creditul, tot ei vor decide cum vor folosi banii si ce investitii vor fi finantate.

Primarul Sorin Apostu a precizat ca administratia locala are in derulare doua credite, unul de asfaltarea a 288 de strazi, contractat in 2004, iar altul de 150 de milioane de lei, luat in 2005. Primaria plateste anual rate in valoare de 42 de milioane de lei.

Administratia locala va organiza, in urmatoarele zece zile, licitatia pentru creditul de 70 de milioane de euro.

Comentarii Facebook