Miercuri 24 Aprilie

Trenuri Bombarier fabricate la Cluj! In urmatorii ani vor fi create 2.500 de locuri de munca


Trenurile de mare capacitate AGC, dezvoltate de Bombardier Transport Franta, vor fi produse la Remarul 16 Februarie. Firma clujeana a anuntat ca in urmatorii patru ani vor fi create 2.500 de locuri de munca.

"Prin acordul incheiat cu Bombardier Transport - Franta, compania Remarul 16 Februarie va detine, in prima faza, exclusivitate in producerea si comercializarea AGC in tarile din sud-estul Europei: Romania, Grecia, Bulgaria, Croatia, Serbia si Muntenegru, urmand ca, in functie de evolutia parteneriatului, acesta sa fie extins", au anuntat reprezentantii societatii Remarul 16 Februarie.

Automotorul De Mare Capacitate, AGC, va fi produs in mai multe variante: electrica, diesel sau hibrid si va avea o capacitate de transport cuprinsa intre 160 si 220 de locuri in functie de numarul de vagoane si designul interior modular, de la Clasa I, Clasa II si pana versiunile Intercity.

AGC poate atinge o viteza de 160 de km pe ora. Oficialii Remarul 16 Februarie au anuntat ca pentru a satisface necesarul de trenuri vor fi angajati in urmatoarele luni 500 de oameni si cifra va creste pana la 2.500 in urmatorii 4 ani.

Comentarii Facebook