Somerii din Cluj vor fi amprentati! Viza de somaj va fi facuta prin "vibratia degetului" FOTO


Somerii din judetele Cluj si Alba isi vor putea viza carnetele de somaj electronic din 15 februarie, urmand sa fie facuta o economie semnificativa la bugetul de stat.

Proiectul este finantat din fonduri europene si oamenii isi vor pune singuri viza de somaj. "Avem aproape 30.000 de persoane in evidente in judetele Cluj si Alba. Acestia veneau lunar la sediul Agentiei pentru a-si viza carnetele, dar pe viitor vor putea face ei acest lucru. Se vor prezenta la ghiseu si isi vor pune singuri viza, urmand sa fie reduse cozile", a declarat Daniel Don, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj.  

Proiectul prin care au fost achizitionate aceste dispozitive electronice, care permit vizarea carnetelor de somaj electonic, este finantat din fonduri UE. "Proiectul 'functionatul electronic' a fost initiat dupa ce au fost disponibilizati 25 de angajati de la AJOFM Cluj. Acestia vor fi inlocuiti cu noul sistem", a mai spus Don.

Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj a achizitionat mai multe dispozitive cu "vibratie" prin care somerii isi vor putea viza singuri carnetele de somaj.

Dispozitivele au fost achizitionate prin proiectul "Functionarul electronic", finantat din fonduri europene si castigat in 2010 de AJOFM Cluj. Proiectul total are o valoare de 3,4 milioane de euro.

 

Somerii din Cluj si Alba isi vor viza carnetele prin "vibratia degetului"! - VIDEO

Comentarii Facebook