Somerii din Cluj si Alba isi vor viza carnetele prin "vibratia degetului"! - VIDEO


Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj va achizitiona 22 de dispozitive cu "vibratie" prin care somerii isi vor putea viza singuri carnetele de somaj.

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a declarat ca sistemul va fi achizitionat de la firma Siemens si va costa 10.000 de euro.

 

"Vibratia degetului este o tehnologie de ultima generatie si inlocuieste amprenta digitala, care ar presupune acordul persoanei si autorizatie de la politie. Este o procedura mai dificila si firma Siemens, care a creat si sistemul informatic, a venit cu o solutie tehnica. Aceste suporturi externe de memorie vor usura activitatea de la ghisee, pentru ca in judetul Cluj, zilnic, vizam 1.000 de carnete de somer", a declarat directorul AJOFM Cluj, Daniel Don.

Din luna aprilie aceste suporturi de memorie vor fi montate pe 22 de Info-touch -uri de la sediile AJOFM din Cluj si Alba.

Dispozitivele vor fi achizitionate prin proiectul "Functionarul electronic", finantat din fonduri europene si castigat in 2010 de AJOFM Cluj. Proiectul total are o valoare de 3,4 milioane de euro.

 

Vezi si...

AJOFM Cluj lanseaza astazi doua proiecte europene in valoare de 7 milioane de euro

Banii europeni "sperie" la Cluj cozile de la somaj

Comentarii Facebook