Sao Thomé, praline de ciocolată belgiană produse manual în Cluj. Standul ciocolateriei artizanale e acum în Vivo!

Crăciunul ne aduce încă un motiv de bucurie: Sao Thomé, praline belgiene de calitate premium, produse manual în Cluj. Din 20 decembrie, iubitorii de ciocolată de calitate sunt aşteptaţi la standul ciocolateriei artizanale, de unde pot alege din 25 de sortimente de praline. 


Ioana Balint, artizan ciocolatier şi fondatoarea Sao Thomé, este cea care creează în micul ei atelier de producţie veritabile bijuterii din ciocolată. Delicioasele praline sunt lucrate şi pictate manual, în loturi mici, fiecare având imprimată pasiunea autentică pentru ciocolată a Ioanei.

Consumul de ciocolată de calitate a cunoscut un trend ascendent în România în ultimii ani, iar clujenii sunt printre cei mai educaţi consumatori din ţară, dispuşi să plătească un preţ mai ridicat, justificat pentru un produs de o calitate excepţională.   

Calitatea ciocolatei belgiene autentice este recunoscută în întrega lume, iar atunci când soarta a purtat-o pe Ioana în Bruxelles, capitala ţării ciocolatei, a văzut în asta o aliniere favorabilă a planetelor pentru ca ea să îşi poată urma pasiunea de o viaţă pentru ciocolată. Absolventă a USAMV din Cluj-Napoca, Ioana este inginer în industria alimentară iar lucrarea ei de licenţă a avut la bază procesul tehnologic de obţinere a ciocolatei. În Bruxelles, şi-a desăvârşit studiile timp de 2 ani la o prestigioasă şcoală pentru cofetari şi ciocolatieri profesionişti pe care a absolvit-o cu o diplomă de ciocolatier ce i-a deschis uşa unei lumi exclusiviste, în care producţia de ciocolată este ridicată la rang de artă. 

După ce a lucrat câţiva ani într-unul dintre cele mai cunoscute ateliere artizanale de ciocolată din inima Bruxelles-ului, Ioana a luat decizia de a se întoarce acasă. O decizie luată cu inima, din dorinţa de a aduce în ţara în care s-a născut pasiunea ei şi rafinamentul pralinelor belgiene veritabile. 

Astfel, a deschis în Cluj un mic atelier artizanal unde lucrează manual praline belgiene de cea mai bună calitate: Sao Thome – Artisanal Belgian Chocolate. De ce acest nume? 

Sao Thome este o insulă în Africa Centrală, cultivatoare de arbori de cacao, de unde provine un sort de ciocolată neagră cu o aromă uşor acidulat-fructată. A fost primul sortiment de ciocolată de origine pe care l-am gustat şi această aromă mi-a rămas adânc întipărită în minte.”  ne-a spus Ioana. 

Ioana produce în prezent în atelierul ei 25 de sortimente de praline, în combinaţii dintre cele mai irezistibile. Din ciocolată neagră, preferata Ioanei, sau din ciocolată cu lapte ori albă, având ca umplutură cele mai fine ganache-uri, mousse-uri şi creme praline, creaţiile Ioanei pot fi definite ca fiind mici bijuterii gastronomice, pe care le savurezi cu toate simţurile. 

Toate produsele Sao Thomé sunt produse exclusiv pe baza de cacao şi unt de cacao 100% pure, din ingrediente proaspete, fără conservanţi, prafuri, semipreparate, fără îndulcitori artificiali sau arome sintetice.

Ioana foloseşte ingrediente locale, lapte şi smântână proaspete, şi ingrediente de import de cea mai bună calitate, de la furnizori selectaţi cu grijă: ciocolată din Belgia, alune de Piedmont din Italia sau nuci de Macadamia din Australia.

Pe lângă combinaţiile clasice, cele care au trecut testul timpului pentru iubitorii de ciocolată, cum ar fi pralinele cu ganache de ciocolată cu lapte sau cremă de cafea ori pralinele din ciocolată neagră cu rom sau cremă de whisky, Ioana creează combinaţii inedite, bazându-se pe inspiraţia proprie, cum ar fi pralinele cu nuci pecan şi migdale, cele de ciocolată albă cu mentă şi fructul pasiunii sau pralinele cu nuci de Macadamia şi tonka.

Pe lângă calitatea ingredientelor folosite, secretul pralinelor belgiene premium este prospeţimea.  „Pentru a asigura prospeţimea produselor Sao Thome, lucrez în loturi mici. Termenul maxim de valabilitate se situează între 1 şi 3 luni, în funcţie de sortiment. Pentru a menţine prospeţimea, respectăm condiţii speciale pentru depozitarea şi expunerea produselor noastre.” ne-a mărturisit Ioana. 

De Crăciun, o cutie cu praline belgiene artizanale este cadoul perfect. Nu doar doamnele şi domnişoarele sunt candidatul ideal pentru un astfel de cadou: ciocolata de calitate este foarte apreciată şi de domnii iubitori de vin sau cafea, aceasta asortându-se perfect cu aromele complexe ale acestor licori. La standul Sao Thomé, Ioana oferă cu plăcere informaţii şi sfaturi care să te ajute să alegi cele mai potrivite tipuri de praline pentru cea sau cel pe care vrei sa îl surprinzi cu un cadou dulce. 

Pralinele Sao Thomé sunt ambalate în cutii elegante de 4, 9, 16 şi 22 de bucăţi, împachetate manual, cu deosebită grija pentru un aspect ireproşabil. 

Delicatesele irezistibile create de Ioana pot fi achiziţionate de la standul Sao Thomé – Artisanal Belgian Chocolate situat în incinta centrului comercial Vivo!, la intrarea 1. În această perioadă, poţi degusta pralinele la stand, pentru a te convinge că sunt pur şi simplu delicioase. Răsfaţă-te pe tine şi pe cei dragi cu delicatesele Sao Thomé, praline belgiene artizanale de cea mai bună calitate. În functie de sortiment, pralinele sunt potrivite şi pentru cei care evită produsele de origine animală sau cei cu intoleranţă la gluten, lactoză sau nuci. 


Mai multe detalii despre Sao Thomé – Artisanal Belgian Chocolate se găsesc pe site-ul https://saothome.ro/ şi pe pagina de Facebook fb.me/SaoThomeChocolate


Comentarii Facebook