Programele de studiu în limba germană de la UBB Cluj, susținute în continuare de NTT Data, Porsche și alte companii importante


Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și partenerii reprezentativi ai mediului de afaceri german, MHP Consulting Romania (MHP Romania), Porsche AG și NTT DATA România, prelungesc protocolul privind finanțarea unor programe de studii și dezvoltarea parteneriatelor de predare, internship și practică dedicate studenților.

Ceremonia de semnare a noului protocol va avea loc marți, 4 octombrie 2022, la ora 17.00, în sala de ședințe a UBB (str. Mihail Kogălniceanu nr. 1, et. 1),  în prezența rectorului UBB, prof. univ. dr. Daniel David, a prorectorului UBB pentru linia germană de studii, conf. univ. dr. Christian Săcărea, a decanilor Facultății de Matematică și Informatică a UBB, prof. univ. dr. Anca Andreica și Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, conf. univ. dr. Răzvan Mustață, a ambasadorului Republicii Germania în România, ES Peer Gebauer, a dlui Bernd Otto Hörmann - CEO MHP Consulting Romania, a dnei. Monica Potop – CFO MHP Consulting Romania, a dnei. Maria Metz - CEO NTT Data, a dlui Marc Zimmermann - CFO al MHP A Porsche Company, a dr. Oliver Oswald - coordonatorul Departamentului pentru Relații internaționale al  MHP A Porsche Company, a dr. Daniel Metz - NTT DATA Romania, a subprefectului studenților pentru linia germană de studii din cadrul UBB - Paul Valentin Lung.

Noul protocol duce la un nivel superior acordul de sponsorizare a specializării Informatică în limba germană, nivel licență și master, Sisteme Informatice Avansate: proiectare, modelare, dezvoltare, documentul fiind prelungit și completat cu o perspectivă multidisciplinară care cuprinde, alături de domeniile abordate până acum, și domeniul managementului afacerilor.

Noua abordare va fi una multidisciplinară, iar inițiatorii își propun să ofere studenților facultăților implicate, Facultatea de Matematică și Informatică și Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, atât aptitudinile tehnice, cât și abilitățile manageriale necesare pentru a coordona proiecte inovative în industria IT.

Acordul de sponsorizare va prelungi programul Informatica în limba germană, acesta având să se extindă și pentru programul de Științe Economice în limba germană.

Semnarea noului acord de parteneriat va avea loc marți, după deschiderea oficială a anului universitar 2022 -2023 pentru linia germană de studii, care începe de la ora 15.30, în Aula Magna a UBB și va fi transmis online pe pagina de Facebook a liniei germane de studii.

Comentarii Facebook