Miercuri 24 Aprilie

Prețul apartamentelor crește în Cluj-Napoca. Își revine piața?

 

Prețul apartamentelor este în creștere în Cluj-Napoca, în luna februarie, avansul fiind unul considerabil. 

 

Cluj-Napoca este orașul cu cel mai mare avans al prețurilor din ultimele 28 de zile, respectiv 5,4%; valoarea actuală, de 862 de euro pe metru pătrat (față de 818 euro pe metru pătrat la sfârșitul lui ianuarie), este cu 4,8% mai mică decât cea consemnată în perioada similară a anului trecut. 

Apartamentele vechi scoase la vânzare în oraș au înregistrat în februarie o creștere de preț de 0,3% (de la 978 la 981 de euro pe metru pătrat) și sunt acum cu 1,1% mai scumpe decât în 2013. 

 

Dintre toate marile orașe analizate, Clujul este singurul în care vânzătorii de apartamente noi și-au majorat pretențiile în ultima lună; avansul a fost unul semnificativ, de 6,9% (de la 715 la 764 de euro pe metru pătrat util). Acesta a contribuit la îngustarea diferenței față de perioada similară din 2013, nivelul actual de preț fiind cu 10,5% mai mic, conform datelor înregistrate de Indicele Imobiliare.ro.

 

Clujul este atipic, pentru că la nivelul întregii țări a crescut prețul apartamentelor vechi, dar în Capitala Transilvaniei se construiește mai mult, ceea ce a dus la un trand diferit.

Comentarii Facebook