Marfa expirata, repusa in circuitul hipermarketurilor Billa, Cora si Real. Vezi ce spune seful OPC Cluj


Seful Comisariatului Judetean de Protectia Consumatorului (CJPC), Mircea Radu, a participat in aceasta seara la emisiunea Stiri de Cluj LIVE, unde s-a discutat despre problemele frecvente scoase la lumina in urma controalelor din hipermarket-uri.

Cele mai des intalnite probleme sunt legate de reetichetarea produselor expirate, astfel incat termenul de valabilitate este prelungit, clientii urmand sa cumpere marfa expirata fara sa stie. Vezi AICI emisiunea.

"Am observat seara in Billa ca produsele ce expirau  a doua zi  erau destul de multe. Ni s-a parut interesant si faptul ca feliaza, deci nu are voie nici un operator sa felieze si sa vanda sub forma defeli decat daca feliaza in fata noastra. Partea de branzeturi nu erau chiar proaspete. A doua zi dimineata am zis sa vedem unde se vor regasi produsele acestea. La 8.02 cand am intrat in fata noastra dezambalau produsele si urmau sa fie reetichetate", a afimrat Mircea Radu, seful CJPC Cluj, in emisiunea Stiri de Cluj LIVE.

Produsele expirate trebuie depozitate intr-un spatiu special amenajat si pe urma distruse, insa acest lucru se intampla doar teoretic.

"Nici un hipermarket nu a putu dovedi macar cu o caserola ca marfa expirata se afla in locul special amenajat pentru a fi distrusa, nici macar cu o caserola, ce sa mai vorbesc de sute de produse", a mai declarat Mircea Radu.

Comentarii Facebook